HDP'ye polis operasyonu!

Merkez Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binasına düzenlenen operasyonda, PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı.

Haberler 04.03.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR -HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Dan da aralarnda bulunduu bir grubun süresiz dönüümsüz açlk grevine balad HDP Diyarbakr l binasna akam saatlerinde PKK propogandas yapld iddiasyla, Cumhuriyet Basavclnn talimatyla operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 kiiyi gözaltna ald.

Alnan bilgiye göre, dün öle saatlerinde HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Da, HDP üyeleri Salih Cansever, smet Yldz, Sevican Yaar, Salih Tekin ve Bilal Özgezerden oluan bir grup, basn toplant düzenleyip, HDP Diyarbakr l binasnda bulunan Vedat Aydn Konferans Salonunda bir süredir yürütülen açlk grevlerine destek amaçl süresiz dönüümsüz açlk grevine baladklarn duyurdu.

POLS OPERASYON DÜZENLED

Akam saatlerinde ise Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürlüü ekiplerince, silahl terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasyla tutuklu bulunduu cezaevinde açlk grevi balatan ve salk durumundan dolay evinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvene destek için HDP l Bakanl binasnda PKK propagandas yapt ileri sürülen kiilere yönelik operasyon düzenlendi.

5 K GÖZALTINA ALINDI

Açklamadan saatler sonra, akam il binasn abluka altna alan polis, partililerin ve gazetecilerin geçiine izin vermedi. Baskn takip etmek isteyen gazeteciler Genel Bilgi Taramasna (GBT) tabi tutuldu. l binasna giren polisler, HDP basn çalan Vedat Dan odasndan çkmasna izin vermedi.

PANKARTLARA EL KONULDU

Operasyonda, açlk grevinin yapld salonunda asl bulunan Leyla Güven hakldr, tecrit son bulmaldr, Tecrit insanlk suçudur, siyasi tutsaklara özgürlük gibi Türkçe ve Kürtçe yazl pankartlar toplatld. Aramalarn ardndan Sevican Yaar, Salih Cansever, smet Yldz, Salih Tekin ve Bilal Özgezer gözaltna alnd. üphelilerin emniyet müdürlüündeki ilemleri sürüyor.

Öte yandan, HDPli Dersim Da, baskn sonras twitter hesabndan, Amed il binamz baslarak eylemci arkadalar gözaltna alnd. Hiçbir bask bu direnii durduramayacak. Baaracaz, Mutlaka Baaracaz mesajn paylat.

Ana Sayfaya Git