Hedefinde İstanbul vardı

PKK terör örgütünün İstanbul’da saldırı planı, Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışması sonucu teröristin yakalanmasıyla önlenmiş oldu. Suriye’den mülteci gibi aileler arasına katılarak Türkiye’ye bombalı eylem için giriş yaptığı belirlenen terörist tutuklandı. Üzerinde patlayıcılarla yakalanan Suriyeli teröristin ifadesinde, “Yakalanmasaydım bombaları İstanbul’a götürüyordum” dediği öğrenildi.

Haberler 18.11.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri baarl çalma sonucu terörün kanl hain plann önledi. Mardin l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesi ve Suriye snrndan illegal yollardan Türkiyeye geçi yaparak metropol kentlerde bombal eylem yapaca deerlendirilen terör örgütü mensuplarnn tespitlerine yönelik çalmalar gerçekletirdi.

DÜZENEK POLSLER DE AIRTTI

Mardin stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, bu kapsamda çalmalarn sürdürürken, mülteci aileler arasna szm, Suriyeli bir kiiden üphelendi. Yakalanan bu kiinin üzerinde yaplan aramada koluna sarl alçnn içerisinde patlayc madde ve srt çantasnda ampuan kutusu içerisine gizlenmi patlayc madde ve gizli bölmelerde eylem yapmaya hazr olarak dizayn edilmi zaman ayarl ateleme fünyesi tespit edildi. Toplam 1 kilo 970 gram arlndaki patlayc madde ve zaman ayarl bomba düzenei muhafaza altna alnrken, Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan üpheli çkarld mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

SIRT çANTASI ÖZEL YAPIM

Teröristin yannda bulunan srt çantasnn ise özel yapm olduu ortaya çkt. Terör polisini bile artan srt çantasnn gizli ve özel bölmelere ayrlm olduu, her bölmeye patlayc yerletirildii ayrca zaman ayarl bomba düzeneinin de bu çantann özel bölmesinde bulunduu örenildi.

HEDEF STANBUL

Mardin Terörle Mücadele ube Müdürlüündeki sorgusunun ardndan çkarld mahkemece tutuklanan Suriyeli teröristin hedefinde ise stanbul olduu, ifadesinde de Yakalanmasaydm bombalar stanbula götürüyordum dedii örenildi.

Ana Sayfaya Git