Her aileden birini silahlandırılıyor

TSK ve ÖSO tarafından PYD/PKK'dan kurtarılan Arap aileler, örgütün kızlarını zorla silah altına aldığını belirtti.

Haberler 19.02.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda YD/PKKdan temizlenen bölgelerdeki halk, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin geliinden memnuniyet duyduklarn belirterek, örgütün Arap ailelerin kz çocuklarn da zorla silah altna aldn söyledi.

TSK ve ÖSO birlikleri, terör örgütlerinden ele geçirdikleri köylerde sivillerin güvenliini salyor. Afrin Cinderes beldesine bal Deyr Ballut köyündeki PYD/PKK zulmüne maruz kalan halk yaadklarn AAya anlatt.

Köy sakinlerinden Halime el Mansur, Her aileden bir kii onlara (PYD/PPK) katlmak zorunda, erkek yoksa yerine ailenin bir kz katlmak zorunda. Biz kzlarmz vermek istemiyoruz, onlar zorluyor. dedi.

PYD/PKKnn insanlar zorla örgüte aldn, bunun bölge halkn zor durumda braktn söyleyen Mansur, ÖSOnun köye girmesinin ardndan rahatladklarn ifade etti.

Bir dier köylü Muhammed Allu da PYD/PKKnn kendilerine hiçbir ekilde deer vermediini, örgüte katlmalar için bask yaptn anlatt.

Muhammed, PKK karnda görülerimizi söyleyemezdik, ÖSO gelince bizimle çok ilgilendi. u an durumumuz çok iyi. diye konutu.

- PKK çocuklarmz zorla silah altna alyordu

Deyr Ballutlu 65 yandaki Fatma Halebi de Operasyon baladnda çok iddetliydi. lk bata çok korktuk. Eve saklandk. ÖSO geldiinde çocuklarmz Biz siviliz. diye seslendi. Açk söylemek gerekirse o anda ayaklarm titredi ama ÖSO bize çok iyi davrand. dedi.

Araplar olduklar için örgüt tarafndan dlandklarn aktaran Halebi, Bizleri saflarna katmak için sürekli bask ve zülüm yaptlar. imdiki durumumuz eskiye göre çok daha güzel. Allah bu iyi durumumuzu salayanlardan raz olsun. ifadelerini kulland.

Halebi, PYD/PKK tarafndan her türlü zorbalkla kar karya kaldklarn vurgulayarak, unlar kaydetti:

(PYD/PKKya) Onlara zorunlu olarak hizmet edeceksin, siz burada yaadnz için onlara vergi vermek zorundasn. Her aileden bir birey onlara katlmak zorunda, erkek varsa erkek, yoksa kz katlmak zorunda. Biz kzlarmz vermek istemiyoruz. ÖSO bize çok iyi davrand. Allah onlardan raz olsun, bizi korkutmadlar, çok iyilerdi. Sadece operasyon esnasnda korkmutuk.

Bir dier köylü Ebu Huzeyfe de PKK çocuklarmz zorla silah altna alyordu. Sivillerimizi bir sebepsiz yere hapse atyordu. Hak geldi batl kayboldu çünkü Allah hakl olann yanndadr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git