Her satırı korkunç!

Suudi Arabistan'a bağlı Kral Fehd Akademisi tarafından basılan Kur'an-ı Kerim'in İbranice mealinde skandallara rastlandı. Mealde, 300 ayetin değiştirildiği öğrenildi.

Haberler 29.01.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin haber ajans Shehabn aktard habere göre, Suudi Arabistana bal Kral Fehd Akademisi tarafndan baslan Kuran- Kerimin branice mealinde skandallara rastland.

KURAN-I KERMN BRANCE MEALNDE SKANDALLAR

Ilml slam ad altnda ülkede baz deilikleri hayata geçiren Riyad yönetimi, Kuran- Kerimi tahrif etti. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesine bal olarak dünya geneline datlan Kuran- Kerimlerin tetkikini yapan Kral Fehd Akademisinin tam 300 farkl hatay Kuran- Kerimin branice tercümesine yerletirdii ortaya çkt.

EFENDMZ HZ.MUHAMMEDN (S.A.V.) SM SLND

Shehabn aktardna göre, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)in ismi branice tercümeden çkarlrken, Mescid-i Aksa ise heykel olarak deitirildi. çevirisi Esad Nemr Basul tarafndan yaplan branice mealdeki hatalarn Yahudilerin kutsal kitab tahrif edilmi Tevrata paralel olarak yaplmas dikkat çekti. srail ile yakn iliki içindeki Suudi Arabistan Kraliyet Saraynn Kuran- Kerimi tahrif ederek srail ile daha fazla yaknlk kurmak istedii örenildi.

MESCD YERNE HEYKEL

Kutsal kitabmz Kuran- Kerimin branice tercümesinde, sra Suresinin 7nci ayetinde geçen () Daha önce girdikleri gibi yine mescide girsinler () ifadesindeki mescid kelimesi yerine heykel kelimesi kullanlm. Kuran- Kerim ayetindeki bu tahrifin, Siyonistlerin inancna paralellik arz etmesi ise dikkat çekti. Siyonistlere göre, Mescidi Aksann altnda Süleyman heykeli bulunuyor.

SKANDALIN ORTAYA çIKMASINDAN SONRA AKADEM MEAL KALDIRDI

Shehabn skandal ortaya çkarmasndan sonra, Kral Fehd Akademisi tarafndan baslan Kuran- Kerimin branice meali web sitesinden kaldrld. Aklalmaz olayn kastl m yoksa tercüme hatas m olduu henüz netlik kazanm deil...

Ana Sayfaya Git