Her türlü imkan!

Elazığ'da depremin ardından evlerine giremeyen ailelerin büyük bölümü kriz merkezince arasında otel, okul, cami, cemevi ile spor salonlarının yer aldığı 43 mekana yerleştirildi.

Haberler 28.01.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda depremin ardndan evlerine giremeyen ailelerin ihtiyac, kriz merkezi koordinasyonunda karlanyor.

Elazn Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan devletin ilgili kurumlar koordinasyon halinde vatandalarn maduriyetinin giderilmesi için 24 saat youn çaba gösteriyor.

Bu kapsamda evlerinde hasar oluan veya yaadklar tedirginlik dolaysyla evlerine giremeyen 15 bini akn kii otel, okul, cami, cemevi, yurt, öretmenevi ile spor ve konferans salonlarna yerletirildi. Yatak ve battaniye datlan, ardndan Kzlay ekiplerince üç öün scak yemek verilen bu mekanlarda özellikle çocuklara yönelik sosyal aktiviteler düzenleniyor.

Öte yandan, Kültür Parkta kurulan çadrlarda barnan ailelerin yemek ve snma ile dier ihtiyaçlarna da hzl ekilde cevap veriliyor.

Namk Kemal lkokulunda barnan Melek Koca, depremin ardndan önce öretmenevine ardndan okula yerletirildiklerini söyledi.

Kendilerinin rahat etmesi için yetkililerin gösterdii çalmaya vurgu yapan Koca, ki gündür okulda ne açz ne de susuzuz. Yatacak yerimiz var, çok iyiyiz. Allah devletimizden raz olsun. Dün okulda scaktan neredeyse baylacaktk, çok güzeldi. Herkese teekkür ederiz. Allah raz olsun hepsinden, çok çok iyiyiz. dedi.

Depremzedelerden Nergiz Türk de depremin ardndan eiyle barnmak için okula geldiklerine deinerek, yatma ve yemek konusunda sknt yaamadklarn söyledi.

ahane Mutluay da devletin barnma ve yeme içme konusunda kendilerine her türlü destei sunduunu dile getirerek, Allah devletimizden raz olsun. Okul, cami ve öretmenevinde konaklama imkan salad. Evlerimizde çatlak var, giremiyoruz. Sk sk artç depremler olduu için o tedirginlii sürekli yayoruz. ifadesini kulland.

- çadrda kalanlara da okula gelmelerini tavsiye ederiz

Evi hasarl olduu için okulda barnan Duriye Yaylagülü de Eve giremediimiz için okula geldik, yatak ve battaniye verdiler. Kzlay tarafndan da 3 öün scak yemek veriliyor. Allah devletimizin eksikliini vermesin. Devlet okulu, camileri açt, yatak, battaniye ve scak yemek verdi. Scak yerde oturuyoruz. Deprem gecesi darda kaldk, souktu. çadrda kalanlara da okula gelmelerini tavsiye ederiz. Kzlay tarafndan da üç öün yemek veriliyor. diye konutu.

Kültür Parktaki çadrda kalan Recibe Yldrm da depremin ardndan kendilerine çadr ve dier yardmlarn ulatn aktararak, Kamyonlarla yatak, battaniye geldi, yemek datlyor. dedi.

- Kriz merkezi koordineli bir ekilde çalyor

Türk Kzlay Genel Müdürü brahim Altan, AA muhabirine yapt açklamada, depremin ilk anndan itibaren acil ekilde gda yardmlarn ulatrp, peinden scak yemek çkarmaya baladklarn söyledi.

Kendilerine yardm ihtiyac duyulan her yerde hazr bulunduklarn dile getiren Altan, Özellikle burada kriz merkezi koordineli bir ekilde çalyor. Bu koordinasyon neticesinde okullarda barnma mekanlar oluturuldu. Buralara scak yemek götürüyoruz. Vatandalarmz sunulan bu imkandan lütfen istifade etsinler. Zira okullar hem scak hem de sosyal imkanlar var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git