Her yer mayın!

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde mayın temizleme çalışmalarını sürdüren jandarma komando ve polis özel harekat unsurları, tuzaklanmış patlayıcıları kontrollü şekilde infilak ettiriyor.

Haberler 26.03.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat ile Afrinin kontrolünün ele geçirilmesinin ardndan bölgede mayn temizleme çalmalarn sürdüren komandolar, tuzaklanm patlayclar kontrollü ekilde imha ediyor.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü balatlan Zeytin Dal Harekat baaryla sürüyor.

Suriyenin toprak bütünlüüne sayg gösterilerek yürütülen harekat, Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlar ile BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam ediyor.

Afrin bölgesini tamamen kontrol altna alan güvenlik güçleri, bölgede el yapm patlayc ve mayn arama tarama çalmalarn sürdürüyor.

Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlna bal unsurlar da Afrinin teröristlerden temizlenmesinin ardndan bölgede arama ve tarama faaliyeti yapyor.

Komandolar, teröristlerin ilçede kullandklar binalar tek tek ortaya çkaryor. çalmalara, polis özel harekat timlerinin yan sra güvenlik korucular da katlyor.

Mavi bereliler, Afrinin Alemdar köyünde bir otomobil ve 2 evde belirlenen el yapm patlayclar kontrollü ekilde imha etti.

Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlna bal Mayn ve EYP Tespit ve mha Timi (MET) ise Meydan köyü krsalnda tespit edilen EYP ve maynlar kontrollü ekilde infilak ettirdi.

Komandolar, bölgedeki maara, kepçelerle açlm dehliz ve tünellerde de geni çapl arama yapt.

Güvenlik güçleri, arama ve tarama faaliyeti srasnda bölgeyi drone ile kayt altna alrken, arazi arama ve tarama srasnda da 27 boru tipli metal EYP, 60lk 12 havan, 120lik bir havan, 5 TM57 antitank mayn, 12 plastik EYP, 200 kilogram amonyum nitrat, bir otomobil lastiine yerletirilmi EYP, 10 begen metal EYP, 15 basma düzenek EYP, 24 MB62 antitank mayn tapas, bir antipersonel mayn ele geçirdi.

- ehitler Ölmez Tepesi

Öte yandan Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlna bal ekipler, 1 Martta 9 komandonun ehit dütüü Bilal köyü yaknlarndaki 1083 ehitler Ölmez Tepesine ehit askerlerinin isminin yazld tabelay ast.

Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar, ilçenin kuzeybatsndaki hastanede yaptklar aramada Zeytin Dal Harekat srasnda vurulan teröristlerin tedavi edildikleri bölümü buldu.

Hastanenin snanda oluturulan özel bölümde yaral teröristlerin güvenlik güçlerince tespit edilmeden tedavilerinin yaplmasnn amaçland belirlendi.

Ana Sayfaya Git