Her yönüyle Diyarbakır!

Ankara’da düzenlenen “Travel Expo Ankara Fuarı”na Kardeş Şehir olarak katılım sağlayan Diyarbakır, fuarda fotoğraf sergisi açtı.

Haberler 25.03.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her Yönüyle Diyarbakr Fotoraf Yarmasnda ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan fotoraflarn bulunduu Her yönüyle Diyarbakr Fotoraf Sergisi fuar katlmclarnn ilgisine sunuldu.

Sergide; yarma kapsamnda 3 kategoride ödül alan fotoraflardan seçilen 50 adet fotoraf sergilendi. Fuar açlna katlan Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Hüseyin Yayman fotoraf sergisini ziyaret etti.

DYARBAKIR STANDI

Bakan Yardmcs Yayman, Diyarbakr Valilii olarak sergisi yaplan fotoraflarn çok deerli sanat eseri fotoraflar olduunu ve Diyarbakrn sahip olduu doa, kültür ve inanç meknlarn daha fazla kiiye göstermenin onlar haberdar etmenin çok önemli olduunu vurgulad. Diyarbakr tantm adna emek gösteren tüm çalma arkadalarn tebrik eden Yayman, serginin mutlaka gezilmesi gerektiini dile getirdi.

Pazar gününe kadar sürecek olan fuarda Diyarbakr standnda turizmcilere Diyarbakrn tantm yaplmaya devam ederken, öte yandan fotoraf sergisi de ziyaretçilere açk olacak. Fuar süresince fuar alannda dev ekranda Diyarbakrn tantm filmleri ziyaretçilerle buluurken, Dicle Üniversitesinin baarl Halkoyunlar ekibi tarafndan Diyarbakr Halkoyunlar performans da sergilenmeye devam edilecek.

nanç Ve Medeniyet ehri Diyarbakr

Fuarda konuan Diyarbakr Vali Yardmcs Mehmet çar Özpolat, Diyarbakrn binlerce yllk tarihe sahip olduunu ve tüm medeniyetler döneminde yönetim merkezi olarak kullanldn belirtti. Özpolat; Unesco Dünya Kültür Miras Diyarbakr Surlar, burçlarnda farkl medeniyetlere ait yaztlar, figürleri ve motifleri, slam Dininin 5. Harem-i erifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbesi, farkl inançlara ait mabetleri, Eil lçesindeki Peygamber Kabirleri, Erganide bulunan Hilar Maaralar ve çayönü, Bismildeki Körtiktepe Arkeolojik Kaz Alan ve Silvan Hassuni Maaralaryla, Diyarbakr tüm zamanlarn ve günümüzün önemli bir nanç ve Medeniyet merkezidir dedi.

Özpolat, Diyarbakrn turizm potansiyelinin tantlmas adna Diyarbakr Valilii, ilde bulunan tüm kamu kurum kurulular ve STKlarmz ile birlikte Travel Expo Ankara Turizm Fuar gibi; gerek ulusal gerekse uluslararas fuarlara katlmlarmza ve Diyarbakr tüm Dünyaya tantmaya devam edeceiz. Karde ehir olarak bu fuarda yer almamz bizi onurlandrm olup organizasyonda emei geçen herkese teekkürlerimi sunarm dedi.

Karde ehir Olmak Önemli

Yaymana, Diyarbakr Vali Yardmcs Mehmet çar Özpolat, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Turizm Komisyonu Bakan Alaaddin Tan tarafndan plaket ve Diyarbakr simgeleyen çeitli hediyeler verildi.

Diyarbakr Standnda misafirler Diyarbakr Vali Yardmcs Mehmet çar Özpolat, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür Daire Bakan Ali Fuat Eker, Karacada Kalknma Ajans, Dicle Üniversitesi, Oda ve Borsalarn yetkilileri, TÜRSAB Diyarbakr Bölge Yürütme Kurulunca karland.

Diyarbakr standnda davetlilere ve fuar katlmclarna Diyarbakrn yöresel tatlar Kadayf, Peynir, çörek, cevizli sucuk gibi ürünler ikram edildi. Halkoyunlar gösterisi ve Diyarbakr Türkülerinden derlenen müzik dinletileri yaplrken, Diyarbakr Valilii tarafndan yakn dönemde yaplan Her Yönüyle Diyarbakr fotoraf yarmasnda yer alan fotoraflardan oluan fotoraf sergisi de açld.

Öte yandan Diyarbakrn tantm adna katlmc kurumlar tarafndan basm salanan kitaplar, broürler, kitapçklar, gezi rehberleri ve dier tantm materyallerinin de datm gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git