Herşeyimizi tükettik!

Sur'daki "Çukur siyaseti" yüzünden evlerini terk etmek zorunda mağdur ailelerden 7 nüfuslu Ün ailesi, "Herşeyimizi tükettik. Biri bize el atsın. İş istiyoruz. Sefalet içerisinde yaşıyoruz" dedi.

Haberler 07.02.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde yaanan çatmalardan dolay evlerini hiçbir eya ve giyecek almadan terk eden 7 nüfuslu Ün ailesi kendilerine uzanacak bir yardm eli bekliyor.

7 NÜFUSLU ÜNLÜ ALESNN DRAMI

Daha önce hurdaclk yaparak geçimlerini saladklarn belirten 5 çocuklu Agahan Ün, Sava Mahallesi Büyüksürgü Sokaktaki evlerinin, çatmalarn ortasnda kalmas nedeniyle ilçeyi terk ederek huzur içinde yaayabilecei bir yer aramak zorunda kaldn söyledi. Balarda bir yer bulamad için Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine sndn ifade eden Agahan Ün ailesi, imdi ise Yeniehir mahallesi Akkoyunlu sokakta kiralad evin bir odasnda ikamet ediyorlar.

DRAM çERSNDE YAANILAN DRAM

çocuklar Veysican (17), Selçuk (15), Muhammed (14), Murat (10) ve Semanurun (5) psikolojik travmalar yaadklarn aktaran Agahan Ün Diyarbakrda hiç akrabalarnn olmadn söyledi. Zarar Tespit Komisyonunu da imdiye kadar her hangi kimsenin kendilerini aramadn belirten Ün Ailesi, yetkililerden yardm istedi. 7 kiilik ailesiyle bir odada hayrseverlerin verdii battaniyelerin üstünde yatarak barnmaya çaltklarn söyleyen Ün, kendisine bir i bulunmas halinde çalacan söyledi.

3 AYDIR KRA ÖDEYEMYORUM

Agahan Ün yaadklarn Söz Habere öyle anlatt.

Surda ki evimde her eyim gitti, uanda botaym 2016 ylnn 11. Ayndan beri isizim KURun verdii temizlik iindeydim. uanda gördüünüz gibi eyamz yok, barkmz yok yuvamz yok kiradaym 3 aydr kiram veremiyorum. Sadan soldan borç ettim ama nereye kadar gideceim eim rahatsz çocuum rahatsz ilaçtr budur nereye vereceim kimden alacam artk bittim yani. Evim olmu olsayd yine de sadan soldan yardm alarak yapabilirdim ama yok ite. Aldm paray nereye verecim kiraya m oraya m nereye? Üstümüze doru dürüst bir elbise bile alamyoruz, ben uanda i istiyorum hayr severlerden olsun vatandalardan olsun KUR dan olsun müdüründen olsun Kaymakamlardan olsun kimden olursa olsun i istiyorum. Dilenci deilim sadece i istiyorum elim ayam tutuyor çok ükür, i istiyorum versinler ben yapaym.

BATTANYELER ÜZERNDE YATIYORUZ

Deseniz ki eyan var m? Yok, hiçbir eyam çkaramadm kepçe vurdu hepsi gitti, uanda gördünüz halimi 4 tane battaniye üstünde yatyorum, ükrediyorum ama yapacam bir ey yok eim ve kzm da rahatsz tedavileri içinde sadan soldan borç ettim artk insanlar kapma dayanmaya balad. Kiralarn istiyorlar borçlarn istiyorlar nerden getirip vereceim? Eyam da yok sataym olsa onlar satp yine ben onlara bakacam e hayrseverlerin verdii 4 tane battaniye ile yayorum onlar satsam nerede yatacaz gözlerinizle gördünüz yani bittim yani artk bittim ev sahibi 3 aylk kirasn istiyor 3 ay oldu kira vermemiim nereden getireceim. çocuklarm götürüp kapnn önüne mi ataym? Sadece yardmseverlerden bir i istiyorum i kurun müdürü smail beyin madur olan herkese yardm ettiini bütün Diyarbakr biliyor bana da bir el atsn çok seviniriz baka diyeceim bir ey yok.

Ana Sayfaya Git