Herekol Dağı'nda çatışma

SİİRT'in Pervari İlçesi'nin Herekol Dağı kırsalında 12 Haziran'da başlatılan operasyon kapsamında 2 örgüt üyesi ölü ele geçirildi, 6 militan da silah ve mühimmatı ile birlikte teslim oldu.

Haberler 18.06.2017 - 12:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pervari lçesi, Herekol Da krsalnda çkan çatma ile ilgili Siirt Valilii tarafndan yazl açklama yapld. Açklamada, Siirt 3üncü Komando Tugay Komutanl, rnak çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutanl ve Siirt l Jandarma Komutanl unsurlarnca Siirt ili Pervari lçesi Yazlca (Herekol) Da krsalnda, 12 Haziran 2017 günü balatlan ehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 Operasyonunda, Hava Kuvvetlerinin de destei ile etkili sonuçlar alnmaya balanmtr. Silahl HAlarn kullanld ve 6nc gününe girilen operasyonda, 1 terörist yakn hava destei neticesinde ölü olarak ele geçirilmi, birer gün arayla 6 bölücü terör örgütü mensubu silah ve muhimmatlar ile birlikte teslim olmutur.

çATIMA çIKTI

çkan scak temas ve çatmalar neticesinde 1 teröristin daha öldüü deerlendirilmektedir. Teslim olan bölücü terör örgütü mensuplarnn ifade ve yer göstermeleri sonucunda örgütün bata Yazlca (Herekol) Da alan olmak üzere bölge yaplanmas çökertilmi, gelecek dönem faaliyetleri engellenmi ve çok sayda silah, mühimmat, patlayc madde, telsiz ve yaam malzemesi ele geçirilmitir. çözülmeye balayan ve bölgedeki maara ile snaklara skan bölüce terör örgütü üyesi teröristlerine yönelik icra edilen ehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 Operasyonuha azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git