'Herkes tedbirlere uyma zorunluluğu hissetmeli'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya AK Parti milletvekili Cemil Yaman, oğlu için düzenlediği 1500 kişilik nikah töreni soruldu. "Herkes tedbirlere uymak zorunluluğu hissediyor olmalı" diyen Koca, "Çünkü hiç kimsenin pandemiyle mücadelede dışarıda kalmaya hakkı olamaz. Sorumluluk sahibi olan kişilerin daha çok örnek olması kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Haberler 11.09.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, Van, Mu, Hakkari, Bitlis il salk müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri bakanlar, halk sal bakanlar ve hastane bahekimleriyle deerlendirme toplantlar gerçekletirdi. Koca, toplantlarn ardndan Vanda basn toplants düzenledi.

Korona virüsüne (Covid-19) kar kesin bir tedavi bulunamadn hatrlatan Fahrettin Koca, salgnn balad ilk aylardaki sk tedbirlerle vaka saylarnn azaldn dile getirdi.

Haziran aynda geçilen kontrollü hayat tarz ile ar hasta ve ölümleri asgari sevide tutmay amaçladklarn söyleyen Koca, Alkanlklarmz, geleneklerimiz, sosyo-kültürel yapmz bizleri kontrollü olmayan bir sosyal hayatta yüz yüze getirdi. Bunun sonuçlarn gördük dedi.

TÜRKYE GENELNDE DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 52

Van, Mu, Bitlis ve Hakkarinin tedbirlerin gözard edildii bölgeler olarak öne çktn belirten Koca, yatak, cihaz, malzeme ve personel takviyesi yaptklarn aktard. Koca, 4 ilimizde 65 ya üstüne baktmzda Vanda 4 kat, dier üç ilde 3 kat olduunu gördük. Büyüklerimizi koruma konusunda çok daha fazla çaba göstermeliyiz diye konutu.

Koca, Vanda yatak doluluk yüzde 54, youn bakm doluluk orannn da yüzde 74 olduunu söyledi. Koca, 4 ilde yatak saysnn arttrlacan da kaydetti.

Koca, Türkiye genelinde yatak doluluk oranmz u an yüzde 52, youn bakm doluluk oranmz yüzde 67, solunum cihaz doluluk oranmz ise yüzde 32. Herhangi bir sorunumuzun olmadn rahatlkla söyleyebiliriz ifadelerini kulland.

HERKES ÜZERNE DÜEN YAPARAK BU MÜCADELEDE YER ALMALI

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, olu için düzenledii 1500 kiilik nikah töreni düzenlemi ve nikahta korona virüsü yönelik tedbirlerin ihlal edilmiti. Toplantda Kocaya bu tören hatrlatlarak Sizin özellikle bu konuda vatandalara uyarnz olacak m? sorusu yöneltildi.

Herkesin tedbirlere uymas gerektiini dile getiren Koca, u yantn verdi:

Herkes tedbirlere uymak zorunluluu hissediyor olmal. çünkü hiç kimsenin pandemiyle mücadelede darda kalmaya hakk olamaz. Özellikle sorumluluk sahibi olan kiilerin, bu milletvekili de olabilir, bürokrat da olabilir, yönetici de olabilir, daha ciddi anlamda sorumluluun gereini yapyor olmas gerektiini düünüyorum. Yani insandan insana geçen, salgn giderek daha da arttrabilecek olan mekanlarn, ortamlarn oluturulmamas, bu noktada sorumluluk sahibi olan kiilerin daha çok örnek olmas kanaatindeyim. Dolaysyla herkesin üzerine düen sorumluluun gereini yaparak bu salgnla mücadelede yer almas gerektii kanaatindeyim.

Ana Sayfaya Git