"Herkes Zeytin Dalı Harekatı'ndan çok memnun"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma, Zeytin Dalı Harekatı'ndan herkesin çok memnun olduğunu belirterek, "Çünkü şu anda huzur içerisindeler." dedi.

Haberler 01.04.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cuma, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafndan balatlan Zeytin Dal Harekat kapsamnda 18 Martta teröristlerden temizlenen Afrin ilçe merkezini ziyaret ederek bölge halkyla bulutu.

BÖLGE HALKI MEMNUN

Cuma, AA muhabirine yapt açklamada, Terörsüz Afrindeyiz. Bundan sonra Afrinde sadece huzur olacak. Ayn zamanda, biz Mehmetçiklere Suriyenin her yerinden, özellikle Türkmenlerinden, Halepinden Humusundan, amndan, Türkmen Dandan, Rakkadan bol selamlar getirdik. deerlendirmesinde bulundu.

TSK ve ÖSOya verdikleri mücadeleden dolay teekkür eden Cuma, Bu insanlar omuz omuza çattlar. Bu bölgeyi huzura kavuturdular. (Afrindeki) Herkes Zeytin Dal Harekatndan çok memnun. çünkü u anda huzur içerisindeler. ifadelerini kulland.

Türkmen köylerini de ziyaret ettiklerini dile getiren Cuma, Afrine giren ÖSOnun Türkmen gruplaryla da bir araya geldiini ifade ederek, PYD, insanlarmza büyük zülüm etti. Vatanmz bölmek istediler. Bölücü terör örgütü ülkemize büyük zarar verdi. Artk bu bölgede hak adalet ve huzur var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git