Heryer tünel!

PKK/YPG tüm köylere tüneller kazıp, yoldan geçenden vergi almış.

Haberler 31.01.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerinin Suriyenin Afrin kentinde sürdürdüü Zeytin Dal Harekat kapsamnda Burseya Da ile birlikte dou cephesinde alnan Kastel Cindo Köyü de PKK/YPGli teröristlerden arndrld. TSK ve ÖSOnun yeni hedefi olarak belirledii Bafelyun Tepesinin yan bandaki köyde yaplan incelemede, teröristlerin her yere hendek ve siperler oluturup, buradan neredeyse her eve tünellerle ulat belirlendi. Teröristlerin köyde oluturduklar kontrol noktasnda, her geçen araçtan gümrük ad altnda vergi aldn gösteren belgeler bulundu.

TSKnn Suriyede yürüttüü Zeytindal Harekatnn 12inci gününde, geçen Pazar günü ele geçirilen Azez ile Afrin arasnda bulunan en önemli nokta olarak kabul edilen Burseya Dann askeri üsse dönütürülmesi için çalma balatld. Burseya Danda dün balatlan patlayc ve mayn arama tarama çalmas devam ederken, zaman zaman buraya yönelik saldr ve taciz atei de obüsler ve çok namlulu roketatarlar ile annda karlk verilerek püskürtülüyor.

KASTEL CNDO TERÖRSTLERDEN ARINDIRILDI

Burseya Dann özgürletirilmesinin ardndan terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Kürt kökenli Suriyelilerin yaad Afrinin Kastel Cindo köyü de teröristlerden arndrld. 5 yldr PKK/YPG igalinde bulunan köyde, teröristlerin savunma amaçl yapt silindir siperler, beton tüneller, hendekler ve mevziler de ortaya çkt. 1.5 metre geniliinde ve 2 metre yüksekliindeki tünelde yataklar ve yaam malzemeleri olduu belirlendi. Olas hava harekatlarndan korunma amacyla ina edilen tünellerde, havalandrma borular da dikkat çekti.

HER EVN ALTINDA TÜNEL

Köyün giriinde yol boyunca kurulan ve üzerinde Apo Asayi yazl olduu görülen silindir mevzilerde teröristlerin silahl olarak nöbet tuttuu ifade edildi. Teröristlerin, köy giriindeki binalar da karargah olarak kulland saptand, tüm evlerin altna betonarme tüneller ina ettii görüldü. Teröristlerin kendilerini kamufle etmek için mevzilerdeki mazgallarn çevresini ta ve kum ynlar ile kapatt görüldü.

HER GEçENDEN VERG ALMILAR

Öte yandan köydeki kontrol noktalar çevresinde bulunan, üzerinde sözde Afrin Kantonu yazan belgelerin içeriinde, teröristlerin her geçen araçtan vergi ald belirlendi. Kastel Cindonun yan sra devamndaki Katme ve Kefer Cenne köylerinde de örgüt üyelerinin vergi ald, ve evlerin altna tüneller kazd bildirildi. Bu iki köyün de harekat kapsamnda ksa sürede özgürletirilecei ifade edildi.

HEDEFTEK BAFELYUN TEPES DE KALE GB

Kastel Cindonun alnmasnn ardndan, gözlerin çevrildii Bafelyun Tepesinin de tpk Burseya Da gibi teröristler tarafndan kale gibi ina edildii belirlendi. Tepenin hakim noktasna ina edilen betonarme 2 silindir kuleden Kilis ve Azezi hedef aln roket ve havan saldrlar düzenlendii saptand.

Ana Sayfaya Git