Hevsel artık ihtişamıyla!

Tarihi Sur ilçesindeki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sona erdi.

Haberler 22.05.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan ve birçok ku türüne ev sahiplii yapan Hevsel Bahçelerine, uyarlara ramen dökülen hafriyat, Sur Belediyesi ekiplerinin 3 gün süren çalmas sonucu kaldrld. Belediye ekipleri, hafriyatn döküldüü alanda çevre düzenleme çalmas yapt. Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, tarihi Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerine bir daha hafriyat dökümlerine müsaade edilmeyeceini, dökenlerin en ar ekilde cezalandrlacan açklamt.

HABER MERKEZ

Diyarbakrdaki UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulanan Hevsel Bahçelerine dökülen moloz ve hafriyatlarn temizlenme ilemi tamamland. Temizlenme ileminin ardndan Hevsel Bahçeleri, doal görünümüne kavutu.

Almanyann Bonn kentinde 2015 ylnda gerçekletirilen, 39uncu UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantsnda kentteki tarihi surlar ile Türkiyenin 14üncü miras alan olarak Dünya Kültür Miras Listesine alnan ve çok sayda hayvan türüne ev sahiplii yapan Hevsel Bahçeleri, uyarlara aldr etmeyen kiiler tarafndan dökülen moloz ve hafriyatlarla kirletilmiti.

DOAL GÖRÜNÜMÜNE KAVUTU

Hevsel Bahçelerine dökülen hafriyatlarn görüntülerinin yaynlanmas üzerine Sur Belediyesi ve Kaymakaml, harekete geçmiti. Belediye ekiplerinin, önceki gün i makineleriyle Hevsel Bahçelerine girerek balatt molozlar kaldrma çalmalar tamamland. Moloz ve hafriyatlarn temizlenmesinin ardndan Hevsel Bahçeleri, eski doal görünümüne kavutu.

ADL LEMLER DEVAM EDYOR

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, dökülen moloz ve hafriyatlarn kaldrma çalmalarnn tamamlandn belirterek, Hevsel Bahçeleri 7 bin yldr olduu gibi tertemiz bir ekilde doal hayata hizmet edecek dedi.

Öte yandan, Hevsel Bahçelerine moloz ve hafriyat dökenler hakknda balatlan idari ve adli ilemler ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git