HHDP'den kayyım deklarasyonu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin hazırladığı deklarasyonda erken seçim çağrısı yaptı.

Haberler 21.11.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, belediyelere yaplan görevlendirmelerin tartlmas amacyla bir otelde düzenlenen toplantya katld.

Buldan, burada yapt konumada, demokrasi srarndan vazgeçmeyeceklerini ifade etti. çeitli parti ve kurulularla kurduklar ittifak hatrlatan Buldan, Kürt ittifakmz sadece seçimlerle snrl deildir, Kürt halknn geleceinin ittifakdr. dedi.

Mücadeleye baladklarnda ateten gömlek giydiklerini ve bunu hiç çkarmadklarn ifade eden Buldan, karlatklar zorluklara ramen mücadelelerini sürdürdüklerini, geri adm atmadan halkn deerlerine sonuna kadar sahip çktklarn belirtti.

Sezai Temelli ise ktidar hala bizim geri adm atacamza inanyor. Bunu yapmayacamz defalarca dile getirdik. Sokaklarda, mahallelerde, i yerlerinde örgütlü mücadelemizle, geçmiimizden aldmz güçle bunu hayata geçireceiz. diye konutu.

Temelli ve Buldan, daha sonra yaplan görevlendirmelere ilikin hazrlanan 11 maddelik deklarasyonu okudu.

Deklarasyonda, bu atamalarn Kürt halknn ve bölgedeki dier seçmenlerin siyasi iradesinin çinenmesi ve yok saylmas olduu öne sürüldü.

Kayyum politikasnn sadece sandktaki halk iradesinin yok saylmas ile ifade edilemeyecei kaydedilen deklarasyonda, kayyum zihniyeti üzerine kurulmu bir iktidarn demokrasi fikrine ve demokratik gelecek umuduna en büyük tehdit olduu iddia edildi.

Deklarasyonda unlar kaydedildi:

Bizler kararl demokrasi mücadelesinde srarlyz. Yarn yeni bir seçim olsa, biz Kürt halknn kendi iradesine amasz, fakatsz ve daha güçlü bir ekilde sahip çkacandan kuku duymuyoruz. Kayyumlar, belediye binalarn, araç ve gereçlerini gasbedebilir ama halkn iradesini ve düüncesini ele geçiremez. Bu uygulamalar halkmz asla kabullenmeyecektir. Savaa, sömürüye, darbelere kar demokratik uzla, özgür siyaset ve evrensel hukuk ölçeinde üçüncü yol siyaseti olan demokratik cumhuriyet paradigmamz yüzyldr biriken sorunlar çözmek için sonuna kadar savunacaz.

Deklarasyonda, erken seçim çars yapld.

Programa, CHP Milletvekili Mehmet Bekarolu ve Saadet Partisi Milletvekili Cihangir slamn yan sra çeitli parti ve STK temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git