Hiç bir sınav yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimin detaylarını açıkladı "20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edeceğiz. 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek.

Haberler 19.11.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eitimle yaplan eitim öretim müfredatndan sorumlu olacak

(Uzaktan eitim) Bakanlmza bal tüm okul öncesi kurumlar, kreler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eitim okullar ve snflar, meslek liselerindeki uygulamal dersler ile özel öretim kurslar da bu kapsamda olacak. Destekleme ve yetitirme kurslar ile takviye kurslarnda da bu süreçte yüz yüze eitim yaplmayacaktr Özel Öretim Kanunu kapsamndaki özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eitimler yüz yüze gerçekletirilebilecekb Öretmenlerimiz, uzaktan eitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 20 Kasm Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygn eitim öretim faaliyetlerine uzaktan eitimle devam edileceini bildirdi.

Selçuk, Cumhurbakanl Kabine Toplantsnda alnan karar gerei uzaktan eitimin nasl uygulanacayla ilgili yazl açklama yapt.

Dünyada ve Türkiyede salgnn seyrinde yaanan yükseliten eitim kurumlarnda yüz yüze eitime devam eden örenci, öretmen ve çalanlarn etkilenmemesini amaçladklarn vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

Salk Bakanl ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda Sayn Cumhurbakanmzn bakanlndaki Kabine Toplantsnda alnan karar gerei 20 Kasm Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygn tüm eitim öretim faaliyetlerine uzaktan eitim yoluyla devam edeceiz.

Bakanlmza bal tüm okul öncesi kurumlar, kreler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eitim okullar ve snflar, meslek liselerindeki uygulamal dersler ile özel öretim kurslar da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetitirme kurslar ve takviye kurslarnda da bu süreçte yüz yüze eitim yaplmayacaktr.

- Özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eitimler

Selçuk, açklamasnda 5580 sayl Özel Öretim Kurumlar Kanunu kapsamndaki özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eitimler yüz yüze gerçekletirilebilecektir. bilgisini paylat.

Uzaktan eitim haftalk ders programlarnn okul yönetimlerinin koordinesinde öretmenler tarafndan örenciler ve velilerle paylalacan aktaran Selçuk, okul yöneticileri ve öretmenlerin ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eitim süreçlerini örencileriyle iledikleri ders konularna ve müfredat programna göre yaplandracan belirtti.

Selçuk, bu süre zarfnda ana noktalar TRT EBA kanallar olmak üzere, canl snf uygulamalar, EBA internet platformu, basl ve dijital yardmc kaynaklarla örencilerin yannda olacaklarn vurgulad.

- 31 Aralka kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir snav yaplmayacak

Milli Eitim Bakan Selçuk, 31 Aralk 2020ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir snav yaplmayacak, snavlarla ilgili planlamalar salgn sürecinin seyrine göre ayrca gerçekletirilecek, okul yönetimlerimiz ve öretmenlerimiz araclyla örencilerimize duyurulacaktr. Örencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eitimle yaplan eitim öretim müfredatndan sorumlu olacaklardr. ifadesini kulland.

Yeni eitim öretim ylyla birlikte 112 branta 812 öretmenin görev yapt, 13 stüdyoda 1653 ders videosunun hazrlanarak yayna sunulduu TRT EBA Anaokulu, lkokul, Ortaokul ve Lise kanallarnn haftalk ders programlarn 18 milyon örenci velisinin cep telefonlarna ksa mesaj servisiyle ulatracaklarn da bildiren Selçuk, ders yaynlarnn örencilerin telafi ve pekitirmelerine imkan salamak için günde üç kez tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edeceini aktard.

- 30 bin tableti daha 10 gün içinde örencilerimize ulatrm olacaz

Bakan Selçuk, kamu kurum ve kurulular, yerel yönetimler, özel sektör kurulular ve sivil inisiyatifler araclyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarn resmi veriler nda hazrlanan datm stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere ulatrdklarn anmsatarak, öyle devam etti:

Datmlarmz, destek kampanyalar ve tedarik süreçleriyle e zamanl olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde örencilerimize ulatrm olacaz. Datmn gerçekletireceimiz 500 bin tablet bilgisayarn tedarik süreci tamamlanmakta olup yl sonuna kadar örencilerimize teslim etmi olacaz. Paydalarmzn da desteiyle mümkün olan en ksa sürede ihtiyac olan örencilerimizin tamamna ulamay hedefliyoruz.

- Canl snf uygulamalar

Uzaktan eitime balanan 23 Mart 2020den bugüne 49 milyon 768 bin ders saati hizmet veren canl snf uygulamalarnn bu süreçte de aktif olarak hizmet sunacan belirten Selçuk, EBA canl snf ve alternatif uygulamalarn sisteme entegrasyonuyla birlikte günlük yaklak 2 milyon ders yapabilme kapasitelerinin bulunduunu kaydetti.

Bakan Selçuk, canl snf ders saatlerinin ise öretmenler tarafndan örenci ve velilere ayrca bildirileceini ifade ederek, 9,1 milyar tklanma oranyla dünyann en çok ziyaret edilen eitim web sitesi unvann elde eden EBA internet portalmz ise 1700den fazla ders ve 40 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileimli içerikle örencilerimizin hizmetinde. EBAda konu ve kazanmlarla eletirilmi videolu veya etkileimli anlatmlar, altrmalar, özetler, infografikler, proje dokümanlar, öretmenlere özel içerikler, 5 binden fazla kitap ve 240 binden fazla soru öretmen ve örencilerimize sunulmaktadr. deerlendirmesinde bulundu.

- Merkezi snavlara hazrlanan örenciler

Milli Eitim Bakan Selçuk, Merkezi snavlara hazrlanan örencilerimiz için snav müfredatnn uzaktan eitim sürecine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalmalarmz sürmektedir. Ayrntlar önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylalacaktr. ifadesini kulland.

- Öretmenler ek ders ücretlerini almaya devam edecek

Bu süreçte öretmenlerin de çalmalarn uzaktan sürdüreceini, uzaktan eitim için okullara gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabileceini kaydeden Selçuk, Zümre öretmenlerimiz ise uzaktan eitim sürecini takip ve koordine etmek amacyla haftada en az 1 gün okullarmza geleceklerdir. Öretmenlerimiz uzaktan eitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir. dedi.

Bakan Selçuk, Rehberlik ve Aratrma Merkezlerinde ise ilk defa tan alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecektir. Bu süreçte okullar aras nakil bavurularnda 18 Kasm 2020ye kadar yaplan bavurular ileme alnacak, 31 Aralk 2020ye kadar yeni bavuru alnmayacaktr. bilgisini paylat.

- Aralk aynn son haftasndaki tabloya göre takvimimizi kamuoyu ile paylaacaz

Milli Eitim Bakan Selçuk, açklamasnda ayrca u deerlendirmeyi yapt:

Örencilerimizin güveni, huzuru, mutluluu ve baars için velilerimiz, öretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm eitim ailemizle birbirimize kenetlenmemiz gereken bir süreçteyiz. Tedbirlerimizi hijyen standartlarna bal olarak en üst düzeyde aldmz, çocuklarmzn okul bahçelerindeki ve snflarndaki temassz oyunlarn bile tasarladmz yüz yüze eitime aamal geçi sürecimize en hzl ekilde yeniden balamak en büyük temennimizdir.

Gönül arzu ederdi ki bu aray vermeyelim hatta dünya ülkelerinin büyük bir çounluunda olduu gibi tüm snf düzeylerimizle okullarmzla bulualm. Fakat ülke genelindeki koullar nedeniyle böyle bir karar almak durumunda kaldk. Tabii ki çarmz yinelemekten vazgeçmiyoruz: çocuklarmzn gelecei için Herkesin desteine ihtiyacmz var, lütfen kurallara uyalm. Aralk aynn son haftasndaki tabloya göre okullarmzda yüz yüze eitime aamal geçi planlamamz ve takvimimizi kamuoyu ile paylaacaz. Ayrca, 7/24 devrede olan EBA Asistan, MEB Asistan ve 44 0 632 MEBM çar merkezimizle vatandalarmzn uzaktan eitimle ilgili tüm sorularna cevap vermek üzere hazr olduumuzu bildirmek isterim.

Ana Sayfaya Git