'Hiçbir devlet büyüğümüze hiçbir özel hediye verilmemiştir'

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaman,"Hiçbir devlet büyüğümüze hiçbir özel hediye verilmemiştir. Başta Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanımız olmak üzere hiçbir devlet büyüğümüze özel verilen bir hediye ve böyle bir fatura yoktur." dedi.

Haberler 28.08.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediye Bakanvekili Vali Mustafa Yaman, Hiçbir devlet büyüümüze hiçbir özel hediye verilmemitir. Bata Cumhurbakan ve çileri Bakanmz olmak üzere hiçbir devlet büyüümüze özel verilen bir hediye yoktur ve böyle bir fatura da yoktur. dedi.

Yaman, son günlerde baz kesimlerce ortaya atlan Mardin Büyükehir Belediyesi bütçesinden devlet büyüklerine yüksek meblal özel hediyeler alnd iddialarna ilikin gazetecilere deerlendirmede bulundu.

TAMAMEN FTRADIR

Son birkaç gündür baz yayn organlarnda görevden aça alnan belediye bakannn da azyla iftiraya dönük kastl baz haberlerin yayldn kaydeden Yaman, Mardin Büyükehir Belediyesi olarak hiçbir devlet büyüüne kiiye özel yüksel meblal, amacn aan hiçbir hediye verilmediini söyledi.

Bu bizim ne devlet geleneimizde vardr ne de büyüklerimizin böyle bir eye ihtiyaçlar vardr. ifadelerini kullanan Yaman, unlar aktard:

Onlar da zaten böyle bir eyi kabul etmezler. Bu tamamen iftiradr. ehre gelen heyetlere zaman zaman ehirde telkari gibi üretilen ürünler sembolik olarak veriliyor. Bunlar da tek tek çok yüksek meblalar deildir. Gelen heyetler kalabalk olunca bu ufak meblalar farkl yekun tutabilir. Ancak hiçbir devlet büyüümüze hiçbir özel hediye verilmemitir. Bata Cumhurbakan ve çileri Bakanmz olmak üzere hiçbir devlet büyüümüze özel verilen bir hediye yoktur ve böyle bir fatura da yoktur.

Yaman, belediyeye yaplan görevlendirmenin ardndan yalan haberler yaptrlarak alg yaratlmak istendiini söyledi.

EHT YAKINLARI VE GARBANLAR TEKRAR E ALINDI

Yaman, 19 Austosta göreve balamasnn ardndan, görevden alnan belediye bakannn ie ald ayn soyad tayan akrabalarn iten çkardn söyledi.

ten çkartlan ehit ve gazi yaknlar ve garibanlar dün itibaryla göreve aldklarn belirten Yaman, öyle devam etti:

Hiç ihtiyac olmayan, görevden alnan belediye bakannn soyadn tamakta olan onlarca akrabas olan kiiyi görevden aldk. çünkü ihtiyaçlar da yoktu. Belediyenin irketine terör soruturmasnda 2,5 ylla yarglanp cezaevinden yeni çkm kiiyi de görevden aldk. Onun ekibini de görevden aldk. Biz artk Mardin Büyükehir Belediyesinde teröre destek veren hiçbir unsur barndrmayacaz. Hiçbir ekilde destek gitmeyecek. Halkn vergilerinden salanan bütçe, halkn hizmetlerine harcanacak diye söylemitik. Son birkaç gündür bu gelimeleri izleyen teröre müzahir olan çevreler bir algya balad. Bundaki amaç terörle olan mücadeleyi sekteye uratmak, teröre destek veren unsurlara cesaret vermek. Bir ekilde terör adna itibar suikastlar yapmak. Buna müsaade etmeyeceiz.

BÖLGEDE ARTIK HUZUR HAKM, BU BAZILARINI RAHATSIZ ETT

Mardinde turizm alannda önemli çalmalar gerçekletirildiini anmsatan Yaman, Cumhurbakanmzn ve bakanlarmzn Mardine olan ilgileri ve destekleriyle eski parayla 1,4 katrilyon lira yatrm yapld. Bölgede artk huzur hakim, bu bazlarn rahatsz etti. Birkaç gündür kamuoyunda bir alg yürütülmeye çallyor. ifadelerini kulland.

Mardinde salanan huzurla geçen yl turizm hareketliliin çok güzel geçtiini, bu dönemde 3,5 milyon turistin arlandn bu yl ise günübirliklerle 5,5 milyon turist hedefini tutturmay arzu ettiklerini belirtti.

SOKAKLARIMIZ, CADDELERMZ VE OTELLERMZ DOLU

Cumhurbakan Erdoan riyasetinde çileri Bakanl bakanlnda bu huzurun sürmesi için önemli çalmalarn yapldn kaydeden Yaman, u deerlendirmelerde bulundu:

Bu iin banda tabii terörle mücadele geliyor. Buna ilaveten ehirde kültür sanat ve spor faaliyetleri devam ediyor. Cumhurbakanmzn teveccühü ve çileri Bakanmzn onay ile terörden soruturma geçiren baz belediye bakanlarnn aça alnmas ve yerlerine vali görevlendirmesiyle görevlendirilen belediye bakanvekilleri, bu huzurun sürmesinde vatandalarla beraber güzel çalmalar yapyorlar. Bu da bölgedeki insan mutlu ediyor hem de bölgeyi gezmek isteyen turistleri memnun ediyor. Sokaklarmz, caddelerimiz ve otellerimiz dolu. Özellikle 1 Eylülden itibaren de kendi misafirlerimize bile yer bulamayacak hale geliyoruz.

Ana Sayfaya Git