Hizmet Güzel İşçilik Sıfır!

Geçen ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, trafiğe açtırılan Melikahmet Caddesi, S.O.S veriyor. Milyonlarca lira harcanarak döşenen bazal taşlar, geçit vermez hale geldi. Yerinden çıkan, kırılan ve sökülenler bölge esnafını isyan ettirdi.

Haberler 24.04.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süre önce Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakr ziyareti srasnda açln yapt Melikahmet Caddesinde yollara döenen bazal talar yerinden çkmaya, krlmaya balad. Duruma vatandalar tepki gösterirken, kullanlan malzemelerin iyi olmasna karn, içiliin kötü olmasna bir anlam vermediklerini dile getirdiler.

Vatandalarn hizmetine yaklak 1 ay önce açlan ve batan aaya süslenen Melikahmet Caddesindeki çalmalar, makyajdan öteye geçmedi. naatta yaklak 7 ay kalan ve bu srada cadde esnafnn zaman zaman ilerinden dolay maduriyet yaad muhitte beklentiler bir türlü karlanamad.

BAZALT TALARA 4 MLYON HARCANDI

Edinilen bilgiye göre, yolda kullanlan bazalt talara 4 milyon lira harcand örenilirken, kötü içilik nedeniyle döenen talar yerinden çkt. Bu duruma tepki gösteren cadde esnaf ve mahalleli, müteahhit firmann yeterince denetlenmedii için bu halin ortaya çktndan ikayet etti.

YAZIK DEL M BU HARCANAN PARALARA

Duruma tepki gösteren cadde esnaflarndan Abdurrahman Day, çalmalara katlan içilerin yeterli olmadklarn belirterek, Buradaki çalmalardan hiç de memnun kalmadk. Bundan 25 sene önce Belediye Bakan Ahmet Bilgin zamannda yaplan kaldrmlar, yeni yaplan kaldrmlardan bin kat daha iyi ve salamd. Buraya yaplan masraf bou bouna. Burada yol yapmnda çalan içiler hepsi çoband. Usta deillerdi. Usta olsalard bu durum böyle mi olurdu. u döenen talara bakar msnz?, hiç biri hizal deil. Hepsi yerinden çkmaya balad. Yazk deil mi bu harcanan paralara dedi.

HERKES TOPU BAKASINA ATIYOR

Harun isimli esnaf da, caddenin kötü ekilde yapldn ve imdiden skntlar yaadklarn kaydederek, Bu caddedeki yenileme çalmalarndan hep ikayetçiyiz. Döenen talar hep yerinden oynuyor. Hiç memnun deiliz. Bakn buralara hep su altnda kalyor. Yamur yadnda defalarca hem belediyeyi hem de DSKyi aradm. Ama hiç ilgilenen yok. Sorumlu yok. Herkes topu bakasna atyor. Yazn bu su gitmezse buralar hep kokacak diye konutu.

BURADA HALELER VEREN NSANLAR HEP SORUMLU

Mehmet Yiiter ise, araçlarn durmalarnn yasak olmasndan dolay ilerde durgunluk olduunu savunarak, Cadde çok güzel oldu. Dükkanlarn camekanlar yenilendi. Tebrik ediyoruz, gerçektende güzel eyler yapld. Ancak eski caddenin hali zamannda daha fazla i yapyorduk. Cadde trafie açkt ve park edebiliyorlard. Esnaf i yapabiliyordu. imdi ise araç park edilmiyor, bu yüzden esnaf i yapamyor. uan bir araç dursa ve içinden çkan biri al veri için dükkana girdii srada trafik hemen ceza kesiyor. Bundan dolay kimse burada ceza vermemek için durmuyor ve gidip AVMlerden alveri yapyor. Buradaki küçük esnafn hali ne olacak? Yola döenen talar imdiden yerinden çkmaya balad. Eksiklerimiz çok. Burada ihaleleri veren insanlar hep sorumlu. Bir insan bir i yapt zaman gerek ki salam yapsn, eksik yapmasn. Buras inaat srasnda belediye bakan tarafndan 3-4 günde denetleniyordu. Ancak durum ortada. Buraya cadde üstüne çeme yaplmasn istedik. Ne bizim yapmamza izin verdiler, ne kendiler yapt. Diyarbakr suyuyla mehur bir kent ama biz susuzuz eklinde konutu.

MALZEME GÜZEL AMA çLK SIFIR!

Adil Aydn isimli esnafta kullanlan malzemelerin kaliteli ancak içiliin kötü olduunu beyan ederek, Burada çok ciddi bir proje yapld. Aydnlatma, talar her ey güzel. Ancak yap olarak kontrol yaplmad için uan görüyorsunuz talar yerinden kalkmaya balad. Biz buna yazk diyoruz. Bu devlet, bu memlekete verdii hizmeti muhakkak birilerinin gözetiminde yapmas gerekir. Bu cadde tekrar yetkililer tarafndan yeniden incelenmeli ve eksiklikler için gerei yaplmaldr. Buray yapan firma yeniden buradaki talar yeniden döemelidir. Malzeme güzel ama içilik sfr!

Ana Sayfaya Git