Hizmetlerimizle Dua Alıyoruz!

Kayapınar ilçesinde rutin belediye hizmetleri eksiksiz sunulmaya başlanırken, vatandaşların yaşam standardını yükseltecek projeler de hızla hayata geçiriliyor.

Haberler 08.12.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesince yaam standardn yükseltecek projeler hayata geçiriliyor.

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda DBPli Kayapnar lçe Belediye Bakan Mehmet Ali Aydnn gözaltna alnmasnn ardndan çileri Bakanlnca belediyeye görevlendirme yaplmasyla ilçede rutin belediye hizmetleri eksiksiz sunulmaya baland.

lçede altyapdan üst yapya, temizlikten ulama, park ve bahçelerden sosyal donatlara kadar pek çok alanda vatandalarn yaam standardn yükseltecek projeler hzla hayata geçiriliyor.

Yeni ve düzenli yerleimiyle kentin gözde ilçesi haline gelen Kayapnar, temizlii ve düzeni ile ön plana çkt.

lçede belediyesince yürütülen park, bahçe çalmalar ve salanan sosyal donatlarla vatandalara modern ve çada bir yaam olana sunuluyor.

- Caddelerimiz tertemiz, çöpler zamannda toplanyor

Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, AA muhabirine yapt açklamada, belediyede çok güzel gelimelerin yaandn, vatanda odakl, açk ve effaflk ilkeleri dorultusunda memlekete ve millete hizmet etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Vatandalara hizmeti en iyi ve etkili ekilde sunmaya bütün ekipleriyle gayret ettiklerini anlatan Balc, özellikle altyap, yollar, kaldrmlar ve krsal mahallelerde yol yapm ile ilgili büyük bir hamle balattklarn belirtti.

Balc, belediyede çalmalarn hummal ekilde sürdüüne iaret ederek, çalmalar tamamlandnda anlaml ve önemli hizmetlerin daha da görünür hale geleceini vurgulad.

çalmalarda çocuklara büyük önem verdiklerini, çocuklar için 5 yeni kre ve park yapldn, köylerde ise 35e yakn taziye evi ina edildiini kaydeden Balc, bunlarn hayata dair önemli çalmalar olduunu aktard.

Balc, Caddelerimiz tertemiz, çöpler zamannda toplanyor, parklarmz çok bakml. Bunlar zaten temel hizmetlerimiz ama artk düzenli bir ekilde yapmamz gereken hizmetler. dedi.

- Kamu hizmetleri zamannda ve etkin verilmeli

Kamu hizmetlerinin en iyi ekilde, zamannda ve etkin verilmesini önemsediklerini vurgulayan Balc, bu konuda vatandalarn memnuniyetinin kendileri açsndan çok önemli olduunu dile getirdi.

Kamu hizmetlerini etkin bir ekilde vermek için youn çalma içerisinde olduklarn ifade eden Balc, unlar kaydetti:

Semt sahalar yapmay planlyoruz. 40 parkn düzenlemesini yapacaz. Okuma kültürüne destek veriyoruz. Yerel imkanlarla bütün okullarmza ilkokullar bata olmak üzere Milli Eitim Bakanlnn balatt Z kütüphaneleri kuracaz. Halk, çocuk ve oyuncak kütüphanesi yapacaz. 8 mahallede kapal pazar oluturulacak. nsanlarmzn yamur, çamur, scak demeden daha rahat ve konforlu ortamda alveri yapabilecekleri kapal semt pazarlar yapmay planlyoruz. Dezavantajl gruplar çok önemsiyoruz. Bir anlamda da fakir dostuyuz. Onlarn elinden tutmay, onlara destek sunmay önemsiyoruz.

- Otistik çocuklar için okul düünüyoruz

Balc, engelliler için anaokulu ve i okulu kurmay planladklarn anlatarak, anaokuluna giden örencilerin orann yüzde 100e çkarmay hedeflediklerini dile getirdi.

Bu hizmetlerle vatandalarn çok mutlu olacan söyleyen Balc, Vatandalar hizmetlerden çok memnun olduklarn dile getiriyorlar. Cadde ve sokaklarda gezdiimizde hizmetlerimizle insanlarmzn hayr dualarn alyoruz. diye konutu.

Vatandalarn öncelikle temel ihtiyaçlarn karlamalar gerektiini bildiren Balc, Cadde ve sokaklarmz temiz, parklar bakml. Aç ve açkta da kimse olmamal. çocuklarn spor alanlar gibi ihtiyaçlar giderilmeli. Otistik çocuklar için okul düünüyoruz. Önceki dönemde yer yer aksamalar, ihmaller olmu ama u an ekiplerimiz çok etkili bir ekilde gece gündüz, yamur çamur, toz toprak demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin vatandamzn emrinde. eklinde konutu.

- Belediyenin borcu yok

Balc, ilçenin gelimekte olduunu ve bu dorultuda çok güzel çalmalarn yapldn aktard.

Personelin maalarnn düzenli ve zamannda ödendiini belirten Balc, belediyenin kimseye borcunun bulunmadn, sadece ller Bankasndan altyap hizmetlerini gerçekletirmek için aldklar borç olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git