Holding sahipleri FETÖ'den tutuklandı

FETÖ/PDY maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye çıkartılan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ve Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Haberler 26.08.2016 - 23:46 Son Güncelleme : 26.08.2016 - 23:51

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDYye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, yardımcısı Ferhat Aktaş, Bank Asyaın hakim ortakları Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşler, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, FETÖ üyesi olmak, Terör örgütüne finansman sağlamak ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak suçlarından tutuklandı.

Aktaş ile Sayın kardeşler ve Fikret İnanın tutuklanmasıyla FETÖye finansal destek sağladığı iddiasıyla tutuklanan işadamlarının sayısı 40 oldu. 22 şüpheli adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirkete yönelik soruşturmada gözaltına alınan Akfa Holdingin eski yöneticisi İhlas Holding CEOsu Cahit Paksoy FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye maddi destek sağladıkları iddiasıyla AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden 102si gözaltına alınmıştı

DHA

Ana Sayfaya Git