HSK, askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeleri belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), askeri suçlara ilişkin dava ve işlerin hangi mahkemelerde görüleceğine dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 30.07.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HSK Birinci Dairesince, askeri suçlara ilikin ihtisas mahkemelerinin belirlenmesi çalmalar tamamland.

Buna göre, 1632 sayl Askeri Ceza Kanununda düzenlenen ve ar ceza mahkemesinin görev alanna giren Birinci Ksm Üçüncü Bap Birinci Faslnda düzenlenen suçlara tek ar ceza mahkemesinin bulunduu il merkezlerinde bu mahkemeler bakacak. Birden fazla ar ceza mahkemesinin bulunduu il merkezlerinde 2 numaral mahkemeler, Diyarbakrda 4üncü ve 5inci, stanbulda ise 13üncü ve 14üncü ar ceza mahkemeleri bu suçlara bakmakla görevli olacak.

ASKER SUçLARA BAKACAK MAHKEME

Birinci Ksm Üçüncü Bap Birinci Faslnda düzenlenen suçlar dndaki suçlara ilikin açlacak davalara ise ar ceza mahkemesinin tek dairesinin bulunduu il merkezlerinde bu mahkemeler, birden fazla dairesinin bulunduu il merkezlerinde 1 numaral ar ceza mahkemesi bakacak.

Asliye ceza mahkemesinin görev alanna giren suçlar yönünden açlacak davalarda ise asliye ceza mahkemesinin tek dairesinin bulunduu il merkezlerinde bu mahkemeler, iki dairesinin bulunduu il merkezlerinde 2 numaral asliye ceza mahkemeleri, ikiden fazla dairesinin bulunduu il merkezlerinde ise 3 numaral asliye ceza mahkemeleri görevli olacak. Ankarada ise 3üncü, 51inci ve 52nci asliye ceza mahkemeleri görev yapacak.

Ana Sayfaya Git