HSK'ye soruşturma çağrısı

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın şüpheli olmadığı soruşturma kapsamında tutuklandığını açıklayan avukatları, Adalet Bakanlığı ve HSK’nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturma savcısı ve tutuklama kararı veren hakim hakkında soruşturma başlatmasını istedi.

Haberler 24.09.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) önceki dönem E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda, örgüt kurma ve yönetme, örgüt propagandas ve suç ve suçluyu övme iddialaryla 142 yla kadar hapis cezas istemiyle Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinde açlan davada, 3 yln ardndan tahliye karar verilse de, üphelisi dahi olmad bir soruturma kapsamnda tekrar tutukland. Konuya ilikin Demirtan avukatlar Diyarbakr Barosu Adli Yardm Merkezinde açklama yapt.

HçBR KURALLA KENDN BADATIRMAYAN BR YARGI

Yaplan açklama öncesi konuan Demirtan avukat Mehmet Emin Aktar, Ankara Cumhuriyet Basavcs daha önce Diyarbakra gönderdii, Diyarbakr Savclnn, Sayn Demirtan dosyas ile birletirdii, Sayn Yüksekda hakknda da kapanm bir soruturma dosyasndan ayr olarak, Sayn Demirtan hiç üpheli olmad bir baka dosya üzerinden tutuklanmas, bunun bir tarifi yok. Eski cumhurbakanlarndan Demirel derdi ki Biz çadr devleti deiliz, biz hukuk devletiyiz. Bugün keke çadr devleti olsaydk diyorum. çünkü çadr devletinin töresi vardr, töreyi uygularlar. Bugün hiçbir kurala kendini badatrmayan bir yarg mekanizmas ile kar karyayz diye konutu.

SYAS REHNE DEMEK DIINDA BAKA BR SEçENEK YOK

Demirtan avukatlar adna açklamay okuyan Mahsuni Karaman, Demirta ve Figen Yüksekda bata olmak üzere HDPli vekilleri tutuklamaya götüren sürecin, tutuklanma ekil ve gerekçeleri, yarglama süreçlerinde ortaya konulan siyasi ve yargsal pratik, mevcut tutulma halini siyasi rehine olarak niteleme dnda bir seçeneklerinin olmadn söyledi.

AHM Büyük Dairede 18 Eylülde yaplan duruma öncesi, çkacak karar etkilemeye yönelik olarak Demirtan 2 Eylülde tutuklu olarak yargland Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesi dosyasndan tahliye edildiini hatrlatan Karaman, tutuklu kald sürenin mahsup edildii gün tekrar tutuklandn anmsatt.

Ana Sayfaya Git