Hücre evinde yakalandılar

Firari eski emniyet müdürleri Ankara'da FETÖ'nün hücre evinde yakalandı

Haberler 07.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) üyelii suçundan aranan firari eski emniyet müdürleri Ali Dikici ve brahim Erbaba, Ankarann Sincan ilçesindeki örgütün hücre evinde yakaland.

Ankara Emniyet Müdürlüü Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin yürüttüü çalmalar sonucu hakknda yakalama karar bulunan ve ailesinden ayr gaybubet evinde kald belirlenen eski 1. snf emniyet müdürü Ali Dikicinin Sincandaki bir örgüt evinde gizlendii tespit edildi.

Hakknda FETÖ soruturmas kapsamnda yakalama karar bulunan eski 1. snf emniyet müdürü brahim Erbabann da ayn evde kald ortaya çkt.

Operasyon srasnda Dikici gözaltna alnrken, Erbaba emniyet güçlerinin geldiini fark ederek 4. kattaki hücre evinin balkonundan asma aacna tutunarak aa kata atlad.

Kaçmaya çalan Erbaba, yaanan kovalamaca sonucu Ankara Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince yakalanarak gözaltna alnd.

FETÖden haklarnda yakalama karar bulunan iki eski emniyet müdürünün, yakalanmamak ve fark edilmemek amacyla sahte kimlik tadklar ve klk deitirdikleri belirlendi.

Dikici ve Erbabann yakalandklar evin FETÖye üyelikten tutuklu bulunan eski bir albaya ait olduu da tespit edildi.

FETÖnün emniyet mahrem yaplanmas içerisinde yer alan Dikici ve Erbabann, örgüte yüksek sadakat duyan ve iradesini teslim eden personeller olarak örgüt tarafndan kodlandklar, örgütün gizli haberleme sistemi ByLock kullandklar belirlendi.

Evde yaplan aramada, FETÖye ait çok sayda örgütsel içerikli not, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

ÜST KOMUNUZUM, ASMA BUDARKEN DÜTÜM DEM

brahim Erbabann hücre evinden kaçmaya çalrken balkondan atlad srada dütüü alt kat dairenin sakinlerinden Yahya Erim, yaananlar anlatt.

Operasyondan habersiz, sabah saatlerinde einin balkondan birisinin çktn görerek barmas üzerine kaçan kiiyi mutfakta yakaladn söyleyen Erim, unlar kaydetti:

ri yar bir kiiydi. Ben üst komunuzum, asma budarken dütüm. dedi. Asma budama zaman olmadn söyledim ama zor nefes alyordu, ayanda ayakkab yoktu, ben de vicdanen bir bardak su verdim. çeride oturmak istedi, izin vermedim, mutfakta su içti. Sorular sordum, kaçamak cevaplar veriyordu. O arada yukardan sesler geliyordu. Eim çaktrmadan yukar bakmaya gitti, elimdeki kahvalt bçayla sktrdm, bana baka evde kimler var diye sorular sordu, üphelendim. Yukardan sesler geliyor, sen ne ayaksn dedim, o da Bir bakalm dedi. Elimdeki bça brakmadm, mutfaktan çkarken d kapdan çkar çkmaz kotu. Polisler peine dütü. Sonra emniyet yakalayp getirdi.

Yahya Erim, daha önce herhangi bir eyden üphelenmediklerini, üst komularnn bekar olduklarn düündüklerini ancak sokaa çkma yasa olduu günlerde evden çocuklarn oynama seslerinin geldiini söyledi.

Evin 5-6 aydr satlmak için beklediini, sonunda kiraya verildiini duyduklarn ifade eden Erim, evde oturanlar daha önce görmediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git