Hüda-Par Genel Başkanı: 15 Temmuz bir halk devrimiydi

HÜR Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, halkın darbe girişimine seyirci kalmadığını, darbecilere karşı direnenlerin başında İslami cemaatlerin geldiğini söyledi. Yapıcıoğlu, "Milletimiz, önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi seyirci kalmadı, ilk andan itibaren alanlara çıkıp darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi" dedi.

Haberler 16.07.2017 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminin yldönümü nedeniyle partisinin Diyarbakr l Bakanlnda basn toplants düzenleyen Hüda-Par Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, darbe giriimini ülkeyi iç savaa sürükleme teebbüsü olarak deerlendirdi. Darbe giriimine kar sokaa çkanlarn banda slami cemaatlerin geldiini öne süren Yapcolu, öyle dedi:

15 Temmuz kalkmasn ülkeyi igale hazr hale getirme veya iç savaa sürükleme teebbüsü olarak isimlendirmek mümkündür. O meum teebbüsün sahipleri, 40 yl boyunca hazrlk yaptlar, güç ve servet biriktirdiler, adam devirdiler, tuzaklar kurdular. 40 yl boyunca önleri açld, palazlandrldlar; zulümlerine seyirci kalnd, devlet desteiyle bakalarn tüketerek büyüdüler. Milletimiz, önceki darbe teebbüslerinde olduu gibi seyirci kalmad, ilk andan itibaren alanlara çkp darbe teebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi. Olaylarn gidiat netleinceye kadar ortalkta görünmeyip seyirci kalmay tercih edenler, darbenin baarsz olduu anlaldktan sonra milletin yapt devrimi çalmaya ve milletin darbeyi engelleyen evlatlar aleyhine kullanmaya kalktlar. Unutulmamaldr ki; 15 Temmuz gecesi sokaa çkp darbe teebbüsüne direnenlerin banda slami cemaatler gelmektedir. Bu hususu unutanlara hatrlatyoruz, unutturmak isteyenlere kar da milletçe uyank olmak gerektiini bir kez daha ihtar ediyoruz. Milletimize de diyoruz ki, bir yl önce gerçekletirdiiniz devriminizi çaldrmayn.

FETÖYÜ DEVLET KADROLARINDAN TEMZLEMENZ YETMEZ

Darbe giriiminde bulanan Fethullahç Terör Örgütüne yönelik yürütülen mücadeleye deinen Yapcolu, FETÖyü devlet kadrolarndan temizlemeniz yetmez. FETÖnün zulümlerinin sonuçlarn temizleme borcunuz vardr. FETÖ mensuplarn devlet kadrolarndan temizlerken teraziyi hassas tutun ve ilgisiz insanlar madur etmeyin. Adaletli olmak, düman ve darbeci bile olsa adil davranmak, adaleti geciktirmemek gerekir. Halkn devriminin çalnmasna seyirci kalarak, aziz ehitlerinin kanlarn heder etmeyin. Adaleti ikame edin, adil olun, adaletle davrann ve bilin ki adalet mülkün temelidir, gecikmi adalet ise adalet deildir dedi.

Ana Sayfaya Git