HÜDA-PAR milletvekilleri partilerine dönüyor

AK Parti listelerinden Meclis’e giren dört HÜDA-PAR vekili, kendi partilerine geçiş başvurusu yaptı. İttifaklarından ayrılan partilere HÜDA-PAR’ın da eklenmesiyle Meclis’teki parti sayısı 16 oldu.

Haberler 10.06.2023 - 01:04 Son Güncelleme : 10.06.2023 - 01:04

AK Parti listelerinden Meclise giren HÜDA-PAR milletvekilleri partilerine dönmek üzere TBMM Başkanlığına dilekçelerini sundu. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlunun geçiş süreci tamamlandı ve TBMM internet sitesinde de Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR milletvekili olarak yer aldı.

HÜDA-PAR milletvekilleri Faruk Dinç, Serkan Ramanlı ve Şahzade Demir de partilerine geçiş dilekçelerini verdi ancak resmi işlemler tamamlanmadığı için listelerde geçici olarak bağımsız milletvekili olarak yer almaya başladı. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından bu üç milletvekili de görevlerine HÜDA-PAR milletvekilleri olarak devam edecek. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlunun AK Partiden ayrılıp kendi partilerine geçişleriyle ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

AK PARTİNİN VEKİL SAYISI 263

İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte AK Parti Mecliste 263 milletvekili ile yer alacak. İttifaklarından ayrılan partilere HÜDA-PARın da eklenmesiyle birlikte Meclisteki parti sayısı 16 oldu. Daha önce Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri, listelerinden Meclise girdikleri CHPden; Yeniden Refah Partisi ve Demokratik Sol Parti milletvekilleri, listelerinden Meclise girdikleri AK Partiden ve EMEP milletvekilleri, listelerinden Meclise girdiği Yeşil Sol Partiden ayrılarak partilerine geri dönmüştü.

Ana Sayfaya Git