Hüda-Par: Referandumda 'evet' diyebiliriz ancak çekincelerimiz var

Hüda-Par'ın (Hür Dava Partisi) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyebileceklerini, ancak bazı çekinceleri olduğunu söyledi.

Haberler 25.01.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk sistemiyle sorunlarnn olmadn belirten Yapcolu,Referandum konusunda parti olarak tavrnz ne olacak sorusuna öyle yant verdi: Bu konuyla ilgili teklif meclise sunulduunda biz fikirlerimizi beyan ettik. Baz çekincelerimiz var. Biz bu teklife evet dersek istediimiz çapta bir deiiklik olmayacak. Hayr dersek biz bu deiiklikleri istemiyoruz, 82 Anayasas kalsn gibi bir anlam çkabilir. Bunun üzerinde tartmalar kendi aramzda devam ettiriyoruz. Memleketin faydasna olduunu gördüümüzde biz buna evet deriz.

TARTIMALAR SALAM ZEMNDE YAPILMIYOR

Yapcolu, unlar söyledi: Bakanlk sistemi tartmalar salkl bir zeminde yaplmyor. Tartmann sistem üzerinden yaplmas gerekli. Fakat maalesef bu tartmalar Sayn Cumhurbakan (Recep Tayyip Erdoan) üzerinden yapld. ahs üzerinden deil de sistem üzerinden bir tartma daha salkl olacaktr. Öyle bir sistem getirilmelidir ki kötü niyetli birisi de bakanlk koltuuna oturduunda bu millete, bu milletin deerlerine zarar veremeyecek olsun. Böyle bir ey olursa gelen kötü niyetli birisi AK Partinin 15 yldr iyi adna, vesayet rejimini geriletme adna ne kadar icraat varsa bunlarn hepsini silebilir.

çÖZÜM SÜRECN PKK BTRD

Yapcolu, HDPnin kendi tabann kaybettiini ileri sürerek AK Parti iktidara geldii günden beri Kürt varln tanmtr. Bunun içindir ki TRT 6y açmtr. AK Partinin giritii çözüm sürecini PKK bitirmitir. Siyasi uzants HDPnin ise kendi iradesi yoktur dedi.

Ana Sayfaya Git