HÜDA-PAR Seçime Giriyor

YSK’nın bu kararıyla seçime katılacak 11. parti HÜDAPAR oldu. YSK, DSP ve ANAP’ın itirazlarını ise reddetti.

Haberler 26.04.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) HÜDAPARn itirazn kabul etti ve 24 Haziran seçimlerine katlmasna karar verdi.

Yüksek Seçim kurulu seçime katlamayan siyasi partilerden olan Hür Dava Partisinin itirazn dün görüerek karara balad. YSK, tekilatlanma il ilçe kongre artn yerine gertiremedikleri gerekçesiyle Hüda-Par, DSP ve ANAPn seçime katlamayacana karar vermiti. Bu üç partide karara itiraz ederek, dumumun düzeltilmesini istedi. HÜDAPARn itirazn kabul eden YSK seçime katlma vizesi verirken, ANAP ve DSPnin itirazlarn ise reddetti.

YAPICIOLUNDAN DUYURU

Buarada HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, YSKya yaptmz bavuru olumlu sonuçlanm, partimizin seçimlere parti olarak katlma hakk teslim edilmitir. Partimize, milletimize ve memleketimize hayrlar getirsin inaallah.ifadelerini kulland.

Hatrlanaca üzere Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) AK Parti ve MHP arasnda alnan bir karar ile 24 Haziran 2018 tarihine erken genel seçime girebilecek olan 10 partinin ismi arasnda HÜDA PAR yoktu. smi açklanan partiler arasnda olmad için Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, YSK Bakan Sadi Güven ile görümütü.

81 LN TAMAMINDA SEçME GRECEK

HÜDA PAR Seçim leri Bakan Cemal çoban, Bilindii üzere 18 Nisanda erken seçim karar alnm, akabinde Yüksek Seçim Kurulu, seçime katlma yeterliine sahip partileri açklamt. Açklanan listede partimizin ismi sürpriz bir ekilde yer almyordu. Sayn Genel Bakanmz 23 Nisanda Yüksek Seçim Kurulu Bakan ile görümü ve kararn düzeltilmesi gerektiini ifade etmitir. Esasen bizim seçime katlma noktasnda hiçbir eksiimiz yoktu. Bu görümede baz ilçe kongre evraklarmzn, Yargtay Cumhuriyet Basavclna zamannda gönderilmemi olmas nedeniyle böyle bir karar alnd Sayn Genel Bakanmza Yüksek Seçim Kurulu Bakan tarafndan ifade edilmiti. diye konutu.

ADAY BAVURULARI 10 MAYISA KADAR

Konumasnn devamnda, Bu süreçte devletin hantal ileyii nedeniyle haksz bir muamele ile kar karya kaldk diyen çoban, Eksik olduu tespit edilen evraklarn Yüksek Seçim Kurulunca bizzat ilgili yerlerden temin edilmesi ile seçime katlma hakkmz bugün itibariyle tespit edilmitir. Bildiiniz üzere partimiz, seçim startn üç gün önce vermiti. Zira seçime katlma yeterlii konusunda bir üphemiz yoktu. Önümüzdeki süreçte milletvekili aday listelerinin oluturulmas var. Bu sebeple milletvekili aday adayl için müracaatlar 10 Mays tarihine kadar alacaz ve inallah 81 ilin tamamnda tam liste ile seçime gireceiz. ifadelerini kulland.

Seçim çalmalarn kararllkla sürdüreceklerini vurgulayan çoban, son olarak unlar söyledi: l ve ilçe tekilatlarmzla, kadn ve gençlik kollarmzla sahaya inerek, seçim kampanyamz büyük bir azim ve kararllkla sürdüreceiz. imdiden 24 Haziran seçimlerinin partimize ve milletimize hayrl olmasn diliyorum.

TE SEçME KATILACAK 11 PART

YSK, seçime katlacak 10 partiyi, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, yi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olarak açklamt. HÜDAPAR 11. parti oldu.

YSK BAKANI GÜVEN AçIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Bakan Sadi Güven, Seçime 11 parti girecek. Hür Dava Partisinin itiraz kabul edildi ve seçime girebilecekler. Hür Dava Partisi 41 ilde tekilatlanma artn yerine getirdi. Dier partiler yerine getiremedi. Bütün itirazlar deerlendirildi ve siyasi partilerle ilgili bir itiraz kalmad. Uyum yasas meclisten çkt. Ancak uan itibariyle resmi gazetede yaymlanmad. Bu nedenle seçim takvimini yaymlayamadk. Bu deiiklik yarn veya bu gece resmi gazetede yaymlanrsa, yarn itibariyle bir daha gözden geçirip seçim takvimi inallah yarn yaynlamay düünüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git