HÜDA PAR, YSK'ya başvurdu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hem teşkilatlanma şartı hem de büyük kongresini gerçekleştirmiş olma şartını yerine getirmiş olmamıza rağmen bu yıl açıklanan listede ismimiz yoktu. Biz gerekli itirazlarımızı yaptık" dedi.

Haberler 24.04.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saatlerinde CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu ziyaret eden SP lideri Temel Karamollaolu, daha sonra HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolunu ziyaret etti. Yaklak bir saat süren görüme sonras Karamollaolu ve Yapcolu, ortak basn açklamasnda bulundu.

Karamollaolu, görüme esnasnda memleket meselelerinin gündeme geldiini söyleyerek, Ama bir görüme tarznda oldu. Kendilerinin seçime girme konusunda bir takm maalesef skntlarnn olduunu duyduk. Bundan önceki seçimlere giren bir partinin genel seçimlerde birden bire seçime girecek partiler arasnda saylmam olmasn da hayretle karladm. çünkü geçmite seçimlere girmiler. Ümit ederim ki bu problem çözülür. Y Partinin ki çözüldü. Seçim adil olmas seçime girme hakk olan partilerin bu haklarn kullanmalar ile daha salam olur dedi.

GEREKL TRAZLARIMIZI YAPTIK

Yapcolu ise, görümede seçimlere ilikin gündemleri görütüklerini söyledi. YSKnn daha önce seçime girme yeterlilii bulunan partilerin listesini açkladn söyleyen Yapcolu, 9 partinin seçime girebilecei belirtilmiti. Bunlarn arasnda HÜDA PAR yoktu. Fakat 2012 ylnn Aralk aynda kurduumuz partimiz 2014 mahalli seçimlerde parti olarak katlma hakk elde etmiti. Bundan baka geçen sene Ocak aynda YSKnn seçimlere katlma yeterliliine sahip partilerin ilan edildii listede yine partimizin ismi vard. Hem tekilatlanma art hem de büyük kongresini gerçekletirmi olma artn yerine getirmi olmamza ramen bu yl açklanan listede ismimiz yoktu. Biz gerekli itirazlarmz yaptk. Daha önce dilekçemizi vermitik. Bugün bir dilekçe daha verdik diye konutu.

Yapcolu, Cumhurbakanl seçiminde adaynz Erdoan m olacak? sorusuna, Bizim u anda açkladmz bir adaymz yoktur. u anda hangi aday destekleyeceiz veya aday çkarp çkarmayacamz konusunda bir açklamamz yoktur, u anda. Öncelikle seçimlere parti olarak katlma yeterliliimizin YSK tarafndan biz tescil edilmesini bekleyeceiz. Ondan sonra gerekli açklamalar yaparz eklinde cevap verdi.

Ana Sayfaya Git