HÜDA PAR’dan FETÖ raporu!

HÜDA PAR Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Başkanlığı, FETÖ/PDY’nin mağdur ettiği kişi ve kurumların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları içeren bir rapor yayımladı.

Haberler 11.01.2017 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Hukuk leri ve nsan Haklar Bakanl FETÖ/PDYnin madur ettii kii ve kurumlar üzerine yapt çalma sonras hazrlad raporu kamuoyu ile paylat.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleen darbe giriimine de yer verilen raporda, darbe giriiminin planl ve organize olduuna vurgu yaplarak, Bu denli planl, programl ve says binleri bulan rütbeli askerin katld bir teebbüsün arkasnda krk yllk bir hazrln olduu ve ban Fetullah Gülenin çektii fesat ebekesinin ne denli tehlikeli olabilecei gün yüzüne çkmtr. denildi.

slami cemaat hedefe konuldu

FETÖnün devlet içinde kritik bürokratik alanlar bata olmak üzere özellikle yargda ciddi bir kadrolamaya gittii ve bu kadrolamay da adaleti tesis etmek için deil, kendisi için rakip gördüklerini bertaraf etmek için adeta silah gibi kullandnn belirtildii raporda u ifadelere yer verildi.

slami bir cemaat görüntüsü ile kamuoyunda meruiyet kazanma stratejisi nedeniyle, rakip gördüklerini tasfiye etmek suretiyle alanda tek kalmak isteyen FETÖ, bu nedenle Türkiyede faaliyet gösteren pek çok dindar ahsiyet ve slami cemaati hedefe koymutur. Nitekim pek çok slami cemaat ferdi veya dindar ahsiyet, haklarnda açlan soruturma ve davalarda FETÖnün emniyet/yarg kumpasyla tutuklanm, cezaevine atlm ve itibar suikastine maruz kalmlardr. Bir yandan bu ahs ve cemaatler öte yandan da slami yaam tarz toplumun gözünden düürülmü, Ilml slam projeleri ve faaliyetleri ile emperyalist batnn sömürü düzeniyle uyumlu, manevi deerlerinden yoksun bir toplum düzeni inasna hizmet edilmitir.

Bu ebekenin zulmüne maruz kalanlar

15 Temmuz darbe giriimi sonras FETÖnün devlet kurumlarndan temizlenmesine yönelik operasyonlara da deinilen raporda, FETÖnün devlet ve toplum hayatnda meydana getirdii tahribatlarn onarlmas ve maduriyetlerin giderilmesinin ise ihmal edilmemesi gerektii vurguland.

Devlet yönetiminde esas gayenin adalet olmas gerektii belirtilen raporda, Aksi takdirde, zulmedenleri derdest edip makam mevki ve imknlarn ellerinden almakla yetinilerek, bu ebekenin bin bir türlü zulmüne maruz kalm ahsiyet ve kesimleri görmezden gelmek; ilenmi bulunan cürümlere rza göstermek, onaylamak ve ortak olmak anlamna gelecektir. denildi.

Ana Sayfaya Git