HÜDA PAR'lı Demir'den, Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfine ilişkin açıklama

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, "Türkiye'nin petrol kaynaklarına nispetle oldukça zengin bir doğal gaz rezervine ulaşılması bütün ülkede sevinçle karşılandı. İdari ve teknik ekibin bu konudaki çabası takdire şayandır." dedi.

Haberler 25.08.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demir, yapt açklamada, Türkiyenin, son yllarda petrol ve doal gaz arama çalmalarna verdii önem ve bu alanda yapt yatrmlarla dikkat çektiini, bu gayretin ilk semeresini vermesi, bu alana daha fazla önem verilmesi gerektiini gösterdiini belirtti.

Karadeniz kylarnda, sahile 145 kilometre mesafede, Tuna-1 adl sahada Türkiyenin petrol kaynaklarna nispetle oldukça zengin bir doal gaz rezervine ulalmas bütün ülkede sevinçle karland. dari ve teknik ekibin bu konudaki çabas takdire ayandr. diyen Demir, yer altndaki kaynaklarn insann hizmetine sunulmasnn önemli ve deerli olduunu dile getirdi.

Bu kaynaklarn halkn hizmetine sunulmas gerektiinin altn çizen Demir, unlar kaydetti:

Hidrokarbon kaynaklar konusunda ortaya konan çabann sonuç vermesi ve tespit edilen rezervin çok daha büyük bir doal gaz rezervinin sadece küçük bir ksmn oluturduu yönündeki kanaatler, henüz kefedilmeyen çok sayda petrol ve doal gaz kaynaklarmzn olduu yönündeki yaygn anlay güçlendirmitir. Bu kaynaklarn halkn hizmetine sunulabilmesi için güçlü bir iradeye ve daha büyük yatrmlara ihtiyaç vardr. Petrol ve doal gaz ithalat için harcanan milyar dolarlar halkn refahnn ve istihdamnn darya aktlmas demektir. Bu tür zenginlik kaynaklarnn ekonomik ve siyasi bamszlk ile direk ilikili olduu unutulmamaldr. Bu anlamda, enerji konusunda da bamllktan kurtulmaya matuf bu giriimler güçlendirilerek devam etmelidir.

Ana Sayfaya Git