HÜDAPAR ittifaka kapı araladı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Eğer partimiz ve memleketimiz için hayırlı olduğuna kanaat getirsek ittifaklardan birinde yer alabiliriz ya da belki üçüncü bir ittifak oluşabilir." dedi.

Haberler 29.12.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, bir otelde basn mensuplaryla bir araya geldii toplantda, birkaç gündür Adana ve Mersinde esnaf ziyareti yapp i adamlaryla görütüklerini söyledi. Uzun zamandan beri ülke gündeminin ekonomi olduunu dile getiren Yapcolu, dolarn ksa bir süre içerisinde neredeyse ikiye katlanmasnn ekonomik gerekçelerle açklanacak bir durum olmadn ifade etti. Yapcolu, bu durumun tamamen psikolojik bir operasyon olduunu aktararak öyle konutu:

nsanlar dolar daha da yükselecek endiesiyle panik halinde dolara hücum ettikleri için dolar bu kadar yükselmiti. Nitekim hükümetin açklam olduu politika bu psikolojiyi rahatlatt için, TLye güven artt için ve TLye geçenler döviz kurunun yükselmesinden dolay herhangi bir zarara uramayacaklar, bu farkn garanti edilmesinden dolay dolarda sert bir düü oldu. Buna ramen hemen her gün pek çok internet sitesinde ya da gazetede öyle haberler duyuyoruz, görüyoruz, okuyoruz. Falanca ekonomistin tahminine göre u gün dolarda ve altnda patlama olacak, 3 Ocaktan sonra kimse dolar tutamayacak, dolarda çok sert yükseliler yeniden gelecek. diye bu psikolojiyi canlandrma niyetiyle yaplan haberler var. Dolarn yeniden pik yapmas, çok sert bir ekilde yükselmesi herkese zarar verecektir. Sadece hükümeti ypratma adna bu tip haberlerin yaplmas gerçekten memleket adna üzücüdür. Bizler de muhalefet partisi olarak hükümetin ekonomi politikalar yeri geldiinde çok sert eletirdik hala da eletiriyoruz. Bugüne gelinmesinin balca müsebbibi hükümetin yanl eletiri politikalardr ama ülke ekonomisinin çok ciddi zararlar görmesine sebebiyet verecek ekilde açklamalar yapmak vatanseverlik deildir.

Türkiyenin tarm ve gda konusunda kendi kendine yeter bir ülke olmak zorunda olduuna deinen Yapcolu, çiftçinin hiçbir ekilde zarar etmeyecei destekleme programlarnn devreye alnmas gerektiini aktard.
TTFAKA KAPI ARALADI

Yapcolu, bir gazetecinin Seçimlerde nasl bir strateji izleyeceksiniz, bir ittifak içerisinde yer alacak msnz? sorusu üzerine u an HÜDA Parn herhangi bir ittifak içerisinde olmadn hatrlatt. Seçimlerin zamannda yaplmas halinde 1,5 yl gibi bir zamann olduunu aktaran Yapcolu, unlar kaydetti:

u anda ittifak meselesini gündeme almak bizim açmzdan erkendir. Bu nedenle biz herhangi bir ittifak görümesi yapmadk. Herhangi bir ittifaka angaje olma durumumuz yoktur. Seçimler yaklatnda vakti, zaman geldiinde görüülür. Siyasetin doasnda vardr ittifaklar. Hele hele bu seçim sistemi hem Cumhurbakanl Hükümet Sistemi hem de yüzde onluk baraj sistemi adeta partileri ittifak yapmaya doru itiyor, zorluyor. Buna ramen ayn sistem ile seçimlere gidilmesine ramen 2018 seçimlerinde HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakta yer almadk. 81 vilayette kendi adaylarmzla seçimlere girdik. Seçimler yaklatnda ittifaklarla ilgili eer uygun bir ittifak teklifi olursa partimizin yetkili organlarnda bunu deerlendiririz. Eer partimiz ve memleketimiz için hayrl olduuna kanaat getirsek ittifaklardan birinde yer alabiliriz ya da belki üçüncü bir ittifak oluabilir.

Ana Sayfaya Git