Hudut kartalları

2561 rakımlı Alparslan Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçik, sınır hattında hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede vatan nöbeti tutmanın gururunu yaşıyor

Haberler 25.02.2018 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsiminin çetin geçtii Vann çaldran ilçesinin ran snrndaki 2561 rakml Alparslan Hudut Karakolunda görevli Mehmetçik, bölgenin zorlu artlara ramen vatan görevlerini yapmann gururuyla eli tetikte, gözü hudutta nöbet tutuyor.

Van 6. Hudut Alay Komutanlna bal Alparslan Hudut Karakolunda, 24 saat esasyla snrn güvenliini salayan Mehmetçik, evleri ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklkta etkin görev yapyor.

Termal kameralar sayesinde gece ve gündüz bölgeyi sürekli gözetim altnda tutan Mehmetçik, olas tehlike durumunda ise her türlü koula uygun kyafetleri, son teknoloji silah, teçhizat, keif ve gözetleme araçlarnn da desteiyle sorumluluk sahasnda görevini laykyla yerine getiriyor.

Her türlü imkandan faydalanan askerler, dinlenme salonunda langrt ve masa tenisi oynayp kitap okuyarak da günün yorgunluunu atyor.

HUDUT BR MLLETN NAMUS VE EREFDR

2. Hudut Bölük Komutan Yüzba mdat Erdoan, AA muhabirine, karakolun ilçe merkezine 32, rana ise 6 kilometre mesafede olduuna dikkati çekti.

Karakolumuz, bu zorlu doa ve arazi artlarnda dahi devletimiz ve milletimizin destei içinde her türlü imkan barndrmaktadr. diyen Erdoan, Bizler, Hudut bir milletin namus ve erefinin korunduu yerdir. anlayyla 24 saat esasna göre görev yapmaktayz. çünkü biliyoruz ki hudut bilek ve yürekle korunur. Milletimizin gözü arkada kalmasn. ifadelerini kulland.

Piyade Er Osman Ertürk de Alparslan Hudut Karakolunda görev yapt için gurur ve onur duyduunu dile getirdi.

Snrdan kaçak geçileri önleyerek, terörle mücadele ettiklerini vurgulayan Ertürk, bütün komutanlaryla sayg ve sevgi çerçevesi içerisinde görevlerini en iyi ekilde yapmaya çaltklarn söyledi.

HERKES RAHAT UYUSUN

Ertürk, Herhangi bir sorunumuz olduunda da hemen çözüm bulmaya çalyorlar. Burada görevimiz haricinde her türlü sosyal imkandan faydalanabiliyoruz. diye konutu.

Üç öün scak yemei ve ekmei karakolda yaptklarn anlatan Ertürk, unlar kaydetti:

çou ihtiyacmz da karakolumuzdaki kantinden salayabiliyoruz. Kimsenin gözü arkada kalmasn. Herkes rahat uyusun çünkü biz burada görevimizin bandayz ve biz görevimizin banda olduumuz sürece vatanmza hiçbir zeval gelmeyecektir. Hudut namustur, afak saylmaz. Devletim, milletim yeter ki çarsn görev sürem bitse de yam ilerlese de her daim yeniden gelmeye hazrm.

Ana Sayfaya Git