Hukukçu Elif Fidantek: "Sapkın düşünceler İstanbul Sözleşmesinden cesaret alıyor"

Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusunu değerlendiren Hukukçu Elif Fidantek, Eşcinsellik gibi sapkın düşüncelere sahip çıkan İHD gibi oluşumların temel dayanağının İstanbul Sözleşmesi olduğunu belirtti.

Haberler 29.04.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl üzerinden slami deerlere saldrma cesaretini bulan oluumlarn asl amaçlarnn ahlakszl yaymak olduunu belirten Hukukçu Elif Fidantek, bunun yannda Müslüman toplumunda yaayan kesimlerin sessiz kalmas için çabaladklarn söyledi. Fidantek sapkn düüncelerin oluumunu hazrlayan en büyük etkenin stanbul Sözlemesi olduunu belirtti.

Sapkn düünceyi savunanlarn son yllarda özellikle Ramazan aynda gündemi megul ettiini belirten Fidantek, böylece asl hedefledikleri eyi yapmak için zemin hazrladklarn vurgulad.

Toplumun deerleri ile badamayan ve ahlakszla zemin hazrlayan her oluuma kar sessiz kalnmamas gerektiini vurgulayan Fidantek, bu konuda TBMMnin üzerine düeni yapp stanbul Sözlemesi gibi mevzuatlar tekrardan deerlendirmesi gerektiini ifade etti.

HD GB OLUUMLARIN ASIL AMACI AHLAKSIZLII YAYMAKTIR

Prof. Dr. Ali Erbaa açlan davann sonuçsuz kalacan belirten Hukukçu Elif Fidantek, Prof. Dr. Ali Erba hakknda HDnin suç duyurusunu talihsizlik olarak deerlendiriyorum. Özellikle insan haklar adna konuan böyle oluumlarn din ve vicdan hürriyetini yok sayarak bu ekilde hareket etmesi kabul edilemez. Ayrca bir ülkede din ilerini yürüten bir kurumun bandaki kiiye suç duyurusunda bulunulmas elbette ki sonuçsuz kalacak bir durumdur. ifadelerini kulland.

HD gibi oluumlarn asl amaçlarnn ahlakszl yaymak olduunu söyleyen Fidantek, Bunun dnda yine bu oluumlar toplumda yaayan Müslüman kesimin sessiz kalmasn salamaya çalyorlar. Bir de çok basit gibi görünen durumlar abartarak propaganda haline getirip bundan sonra Müslümanlar olarak verebileceimiz tepkilerin önüne kesmeye çalyorlar. Yani ksacas Biz ahlakszl yapacaz ve istediimiz kadar bunu yayacaz ancak sizler bu durumun karsnda ses çkaramayacaksnz. Böylece kendi dininizi dillendiremeyeceksiniz. söylemeye çalyorlar. eklinde konutu.

SAPKIN DÜÜNCELERN OLUUMUNA ZEMN HAZIRLAYAN ETKEN STANBUL SÖZLEMESDR

slamn yasaklad sapkn düünceleri savunanlarn en büyük dayanann stanbul Sözlemesi olduunu belirten Fidantek, slamn deerlerine saldran oluumlarn cesaret ald en büyük dayanak stanbul Sözlemesidir. Nitekim ecinsellik gibi sapkn düüncelerin oluumuna zemin hazrlayan en büyük etken stanbul Sözlemesidir. çünkü bu sözlemede cinsel yönelime ilikin bizler tarafndan kabul edilemeyecek çok büyük maddeler var. Bununla beraber sapkn düüncelerin dünya üzerinde çok ciddi lobileri bulunuyor. Bu lobilerin destei ile de bu tür eylere kalkabiliyorlar. Bir de böyle hadsiz eyleri yapmaya kalknca karlarnda ciddi bir sesin çkmadn gördüklerinde bunu daha fazla yapmaya çalyorlar. dedi.

MECLSN STANBUL SÖZLEMES BATA OLMAK ÜZERE MEVZUATLARI TEKRARDAN DEERLENDRMEL

Müslümanlarn sapkn düüncelerle özellikle Ramazan aylarnda megul edildiklerini hatrlatan Fidantek, Son yllarda özellikle Ramazan aylarnda böyle sapkn düüncelerle çok fazla megul ediliyoruz. Örnein; geçen yllarda Ramazan aynda onursuzluk yürüyüü ad altnda bu emellerini gerçekletirdiler. Bu Ramazan aynda böyle bir ey yapmayp Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erbaa suç duyurusunda bulundurlar. Diyanet leri Bakann cuma hutbesinde söyledii ey dinimizin emir ve yasaklarndan baka bir ey deildir. Kuran- Kerimimizde hrszlk, zina, kumar gibi eyler haram klnd gibi cinsel sapkn düünceler de haram klnmtr. Son olarak unu söylemek istiyorum: Ahlakszlk yapan kadar ahlakszla susan da ayn kefededir. Bundan dolay burada en büyük sorumluluk yasama erki olan Meclise düüyor. Meclisin bata stanbul Sözlemesi olmak üzere mevzuat tekrardan deerlendirmesi ve gözden geçirmesi gerekir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git