Hükümlü çocuklara tek kişilik oda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni açılacak çocuk kapalı ceza infaz kurumlarına ilişkin "Her çocuğa geceleri içeriden kapısını kilitleyeceği şekilde tek kişilik oda düzenlemesi yapılmıştır. Çocuklar, tek başına uyuyabilecekleri, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri odalarda kalabilecekler."

Haberler 24.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Bozda, CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulunun çocuk hükümlü ve tutuklulara ilikin soru önergesini cevaplad. Bozda, Austos 2016 itibariyle cezaevlerinde 1664 tutuklu, 790 hükümlü çocuun barndrldn bildirerek, çocuklarn genellikle hrszlk suçu dolaysyla ceza infaz kurumlarnda bulunduunu belirtti. Bakan Bozda, Psiko-sosyal yardm servisi uzmanlarnca çocuklarn bireysel özellikleri de dikkate alnarak, onlarla bireysel görüme ya da grup çalmas yoluyla onlara içinde bulunduklar koullara yönelik farkndalklarn artrma ve durumlarna yönelik alternatif çözümler gelitirme yönünde destek verilmektedir. Bu esnada ailesi ya da baka sosyal destek sistemleri harekete geçirilerek çocua gerekli müdahalelerde bulunulmaktadr. Ceza infaz sistemi içerisinde bulunan hükümlü ve tutuklu çocuklar eitim ve iyiletirme çalmalar için gerekli altyap ve donanma sahip, çocuklarla ilgili özel eitim alm uzman personel ve infaz koruma memurlarnn istihdam edildii eitim ve öretime dayal be müstakil çocuk ceza infaz kurumu bulunmaktadr. Önümüzdeki süreçte Hatay, Tarsus, Diyarbakr, Kayseri ve çorluda müstakil çocuk kapal ceza infaz kurumlar hizmete açlacaktr dedi.

çOCUKLARA TEK KLK, çERDEN KLTLEYECE ODA DÜZENLEMES YAPILMITIR

Yeni gelitirilen çocuk kapal ceza infaz kurumu ve çocuk eitim evi projelerinde, kapasitenin düürüldüünü belirten Adalet Bakan Bozda, u açklamalarda bulundu: Her çocua geceleri içeriden kapsn kilitleyecei ekilde tek kiilik oda düzenlemesi yaplmtr. Bu odalar ortalama 16 metrekare olup, bu büyüklük Avrupa ülkelerindeki standardn üzerindedir. Yeni açlacak kurumlar ile çocuklar, tek bana uyuyabilecekleri, öz bakm ihtiyaçlarn karlayabilecekleri odalarda kalabilecekler. Böylece çocuklarn birbirlerine ihmal ve istismar davranlarnda bulunma riskleri ortadan kaldrlacaktr. Kurumlarda eitim ve iyiletirme çalmalarnn yürütüldü derslik, grup çalma odas, görüme odas, çok amaçl salon, spor salonu, atölye benzeri alanlarn says ve nitelii artrlacaktr. çocuk kurumlarnn saysnn artrlmas ile çocuklarn evlerine dolaysyla ailelerine daha yakn bölgelerde barndrlmalar salanm olacaktr

Ana Sayfaya Git