Hükümlülere yönelik yeni düzenleme

Disiplin cezası infaz edilen, bazı suçlardan hükümlüler, iyi halli olmak kaydıyla cezanın kaldırılması için gereken süre beklenmeden açık cezaevine ayrılabilecek, Denetimli Serbestlik hükümlerinden faydalanabilecek.

Haberler 26.08.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Disiplin cezas infaz edilen, baz suçlardan hükümlüler, iyi halli olmak kaydyla cezann kaldrlmas için gereken süre beklenmeden açk cezaevine ayrlabilecek, Denetimli Serbestlik hükümlerinden faydalanabilecek.

Resmi Gazetede yaymlanan KHK ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanuna, 5237 sayl Kanunun kinci Kitap Dördüncü Ksm Dördüncü, Beinci, Altnc ve Yedinci Bölümünde ve 220nci maddesinde düzenlenen suçlar ve cinsel dokunulmazla kar ilenen suçlar ile bunlarn mülga 765 sayl Türk Ceza Kanunundaki karl olan suçlardan ve 3713 sayl Kanun kapsamna giren suçlardan hükümlü ve tutuklu olanlar ile bu Kanunun 9uncu maddesinin üçüncü fkras kapsamnda kalan hükümlü ve tutuklular hakknda verilenler hariç olmak üzere; 1/8/2017 tarihinden önceki eylemler nedeniyle bu Kanunun 39 ila 46nc maddeleri uyarnca verilen disiplin cezas ve tedbirleri, infaz edilmeleri kaydyla 48inci maddedeki süre ve karar art aranmakszn idare ve gözlem kurulunca verilecek iyi hal karar üzerine kaldrlr. 55inci madde hükümleri sakldr. hükmünü içeren geçici madde eklendi.

Y HAL DURUMLARI

Böylece, devletin güvenliine, anayasal düzene, milli savunmaya, devlet srlarna, cinsel dokunulmazla kar suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamna giren suçlar ileyenler hariç olmak üzere 1 Austos 2017 tarihinden önceki eylemler nedeniyle disiplin cezas infaz edilen ancak cezann kaldrlmas için belirlenen süreyi tamamlamayan hükümlüler kapal cezaevinden açk cezaevine ayrlabilecek. Öte yandan söz konusu hükümlüler, dier atlarn uymas halinde Denetimli Serbestlik hükümlerinden de faydalanacak. Bu düzenlemede, hükümlülerin iyi halli olmalar da dikkate alnacak.

Ana Sayfaya Git