Hüsnü ağabey hakka yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki son talebesi Hüsnü Bayramoğlu yaşamını yitirdi!

Haberler 20.04.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20. yüzyln önemli slam alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayattaki son talebesi Hüsnü Bayramolu önceki gece hakka yürüdü.

stanbulda tedavi gördüü hastanede vefat eden Bediüzzaman Said Nursinin talebelerinden Hüsnü Bayramolu, bugün son yolculuuna uurlanacak.

Öle namazn müteakip Eyüpsultan Camisinde Bayramolu için cenaze namaz klnacak. Bayramolunun cenazesi, Bediüzzaman Said Nursinin dier talebelerinin de bulunduu Eyüpsultan Kabristanna defnedilecek.

Cumhurbakanl Özel Kalem Müdürü Hasan Doan, sosyal medya hesabndan, Bediüzzaman Said Nursinin hayattaki son talebesi Hüsnü Bayramolunun hayatn kaybettiini duyurdu. Doan, Bediüzzamann talebelerinden Hüsnü Bayramolu Aabey vefat etti. Cenab- Allah rahmet eylesin dedi.

SYASLERDEN TAZYE MESAJLARI

çileri Bakan Süleyman Soylu: Hüsnü Bayramolu Aabey de, bu mübarek günde can emanetini Rabbine teslim edenlerden oldu... Cenab- Allah, ailesi ve yaknlarna sabr- cemil ihsan eylesin. Mekan cennet, makam l olsun inallah. Bamz sa olsun.

Diyanet leri Bakan Ali Erba: nn lillhi ve inn ileyhi rcin nançl ve ahlakl nesillerin yetimesinde ömrünü vakfeden Hüsnü Bayramolu beyefendinin vefatn derin bir teessürle örenmi bulunmaktaym. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr ve basal diliyorum. Mekan cennet olsun.

BAYRAMOLU: 1949DA BEDÜZZAMAN LE TANITIM

Hüsnü Bayramolu, verdii röportajda, Üstad Bediüzzaman Said Nursinin Ayasofya hayalini 60 yl sonra Recep Tayyip Erdoan gerçekletirdi. Bizim için Menderes neyse Erdoan da odur demiti. Hüsnü Bayramolunun Sabah Gazetesinden sa Tatlcana yapt açklamalar öyleydi:

Adn ilk defa pederim Hfz Bayramn Üstadmz Kastamonuda ziyaretinin akabinde iittim. Pederim eve döndüünde ben Bediüzzaman ziyaret ettim. Duasn aldm. Sizlere dua ederek bu evimizi Nur medresesi olarak kabul etti. Bu risaleleri yazarak Nura talebe olacaz dedi. 7 yamdaydm, 1942 senesinde Nur risalelerini yazmaya baladk. Yazdmz risaleleri Üstadmza gönderdik. Üstadmz Emirdadayd. Ve bu risaleler ve mektuplara mukabil isimlerimizle bizlere cevabi mektuplar gönderiyordu. Daha sonra evvela Ekim 1949da Afyonda sonra Emirdada ziyaret ettik. 1950 baharnda Emirdada hizmetinde kalmaya baladm.

ÜSTADTA DERN BR HKMET GÖRDÜM

Ne ben ne bir bakas Bediüzzaman bir kaç cümle ile özetleyemez. Hatta ben diyorum ki yannda yaknnda bulunan hizmetkarlar da dahil olmak üzere ancak Üstadmzn bir vasfn ifade edebilir. Bediüzzaman ancak Risale-i Nur Külliyatn okumakla anlalabilir. O halde bu sorunuza diyeyim ki Bediüzzaman Risale-i Nurdur. Ancak Nur külliyatn okuyan idrak eden yaayan Bediüzzamann manevi ahsiyetini idrak edebilir. Benim acizane yannda yaknnda bulunduumdan, Üstadta gördüüm ise muhteem bir efkat ve derin bir hikmete mazhariyetidir.

BEDÜZZAMANDAN RAHATSIZ OLANLARIN KÖKÜ HEP DIARIDAYDI

Üstadmzn bütün davas imand. Gençliin imannn muhafazas idi. Bediüzzaman Kurnn sönmez ve söndürülmez manevi bir güne hükmünde olduunu, ben dünyaya isbat edeceim ve göstereceim! diyerek ngilizlerin sömürgeci fikirlerle mücadeleye girimitir. O yllardan sonraki senelere kadar Bediüzzamandan rahatsz olanlar o cemiyetin Anadoluda dal budak salan kollar olmutur. Yoksa hakiki vatanperver Türk siyasileri Bediüzzamandan rahatszlk duymamtr. Birisi Bediüzzamandan rahatsz oluyorsa aratrn o bu vatann asli unsurlarndan deildir, bambaka bir hesap içinde bir yerlerin maasdr.

SON 10 YILINDA HEP YANINDAYDIM

Son 10 senesinde hizmetinde bulunmay Cenab- Hak nasip etti. 21 Mart tarihiydi. Üstadmz ar hasta vaziyetteydi. Tahiri Aabey ve Zübeyir Aabeyin yanna vardm, Aabey dedim Üstadmz Urfaya gideceiz diyor ne yapacaz. Zübeyir Aabey kardeim Üstadmz ateli sayklyor olabilir. Sen Üstadmza de ki, Üstadm Emirdadan yeni geldik. Arabann bakma ihtiyac var. Bakalm Üstad ne diyecek diye söylediler. Fakat Üstadmz yine Urfaya gideceiz dedi. Urfaya vardk. Urfaya varnca gençlik ite, biz Üstadmz dergaha götürelim Üstadmz biraz gezsin diye düünüyoruz. Üstadmz kardelerim ben ölüyorum beni bir otele götürün buyurdular. Üstadmz ben Urfaya ölmeye geldim, Urfa çok mübarektir, ben Urfann ölüsüne ve dirisine dua ediyorum siz de bana dua edin diyor.

POLS VEFAT ETT GECE OPERASYON YAPACAKTI

Nur Talebesi dost bir kardeimiz var. Polis memuru. Heyecanla yanmza geldi, abiler bu gece buraya operasyon yaplacak, baskn olacak, yanndaki talebeleri etkisiz hale getirin, Bediüzzaman Antepte vereceimiz adrese götüreceksiniz diye emir var dedi. Buradan ayrlmayn ve buna bir çare bulun. Urfaya haber çkarttk. Bediüzzaman sizin misafirinizdir. Akam namazn kldktan sonra otelin etrafn korumaya aln diye. Urfa halk fevc fevc otele geldiler. Baryorlar, Bediüzzaman vermeyiz. Alamazsnz. Polisler müdahale edemiyorlar. Emniyet Müdürü geldi yanmza. Dedi ki bakn sizin dediiniz doru fakat ben resmi elbise içindeyim, elbisesini tutarak size eref sözü veriyorum, ben bu gece böyle bir ey yapmayacam. Üstadmz o gece 2:30 civar ruhunu Rahmana teslim etti.

DARBECLER MEZARINA BLE TAHAMMÜL EDEMED

Hereyin bir zahir sebebi bir de hakiki sebebi var. O siyonistlerin maalar olan darbeciler Bediüzzaman hayattayken hayatna kastediyorlard, sonra davasna kastettiler, kabrine de tahammül edemediler. Fakat Üstadmz vefatndan krk sene evvel bu hadisenin bu ekilde vukuunu haber vermi ayrca bizlere yazdrm olduu vasiyetnamelerinde de hem Urfaya dair hem kabrinin gizli bir yerde olmasna dair ifadeleri vardr. Bediüzzaman öyle der: Benim kabrimi gayet gizli bir yerde.. bir-iki talebemden baka hiç kimse bilmemek lzm geliyor. Bunu vasiyet ediyorum. çünkü, dünyada sohbetten beni men eden bir hakikat, elbette vefatmdan sonra da o hakikat bu surette beni mecbur ediyor.

FETÖ TALEBE DEL MLTAN YETTRD

Risale-i Nur hizmeti, dünyevi deil uhrevi, maddi deil manevi, siyasi deil dini bir hizmet olarak Kuran rehber alr, Peygamberimizi yegane önder bilir, ümmet-i Muhammedin iki cihan saadeti için çalr.

FETÖ ise ite görüyorsunuz, devleti ele geçirmeye çalyor, ben eskiden dedim bu FETÖ insanlarn önce akln sonra parasn sonra imann alyor. Hatta demitim bunlar talebe deil militan yetitiriyor. Üstadmzn bize en son dersi u olmutur; Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfi hareket deildir. Bizler asayii muhafazay netice veren müsbet man hizmeti içinde; her bir skntya kar sabrla, ükürle mükellefiz.

AYASOFYA EN BÜYÜK HAYALYD

Bavekil Menderes Emirdana geldiinde Üstadmzla selamlam sonra da iki mebusunu Üstadmza göndermiti. Üstadmz onlar vastasyla Menderesten bir istei de Ayasofyann hakiki ve asli vaziyetine çevrilmesi olmu ve eklemiti eer bunu yaparsan yklmaz kuvvet bulursun!

Ben de bu altm sene önce verilen müjdeyi size ilan ediyorum. Muhterem Cumhurbakanmz! naallah büyük kuvvet buldunuz! Bu mektupta Sayn Cumhurbakanmz tebrik ederken u hususu da söyleyeyim tekrar Üstadmz Ayasofyann Fatih Sultan Mehmedin vasiyetine de münasip açlmasn ezann asl ile okunmas kadar kymetli görüyordu.

BZM çN MENDERES NE SE ERDOAN DA ODUR

Bizler vatanmzn beka mücadelesi verdii bu dönemde mükerreren ifade ettiimiz ve umuma nerettiimiz gibi bir islam kahraman olan ve gece gündüz mütemadiyen saldrlara maruz braklan fakat bütün enerjisiyle millete hizmetkarlktan bir an dahi geri durmayp çalan Reis-i Cumhurumuzun vatan, millet, memleket ve islamiyet hizmetlerinde desteklemeyi bir vazife biliyoruz.

Bizler de bu vatan ve milletin saadetine, islamn inkiafna, ümmetin birliine çalan slam Kahraman Recep Tayyip Erdoan aynen Üstadmzn Bavekil Adnan Menderesi ve Demokrat Partiyi desteklemesi nevinden destekliyoruz.

Ana Sayfaya Git