Huzur kokan şehir!

Çeşitli illerden Diyarbakır'ea gelen üniversiteli gençler, Diyarbakır'a hayran kaldı. Teröre kınarlarken, "Buraları gezmek bizim için şeref ve gururdur. Huzur ve güven kokan bir şehir, Diyarbakır" dediler.

Haberler 02.02.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn organizasyonu kapsamnda Diyarbakrda buluan üniversiteli gençler teröre tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanl Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüünün destek ve katklar, Diyarbakr l Müdürlüünün ev sahipliinde kurumun Tekirda, Krklareli, Balkesir, çankr, Rize ve Manisadaki yurtlarnda kalan 150 üniversite örencisi Türk slam Sanatlar Kamp için Diyarbakrda bir araya geldi.

Örenciler kentteki 7 bin yllk Keçi Burcu, tarihi Ongözlü Köprü, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan surlar, slam dünyasnn 5. Harem-i erifi olarak nitelendirilen Ulu Cami, 27 ehit sahabenin metfun olduu Hz. Süleyman Camisi gibi tarihi mekanlar ziyaret etti. Diyarbakr görmenin mutluluunu yaayan gençler ilk kez ziyaret etme frsat bulduklar kente hayranlk duydu.

- Terörü knyorum

Örencilerden Kübra Tekin Diyarbakr terörden arndrlm huzur veren bir kent olarak gördüünü söyledi. Kentin gezilmesi hatta yaanlmas gereken bir yer olduunu vurgulayan Tekin, tarihi mekanlar ziyaret etmenin heyecann yaadklarn anlatt.

Tekin, Buralar gezmek bizim için eref ve gururdur. Terörü knyorum. Onlar insanla davet ediyorum. dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. snf örencisi Eda eker, Diyarbakrda bulunmaktan duyduu mutluluu dile getirdi.

- Huzur kokan bir ehir

eker, Diyarbakr hayallerimin kenti ve gerçekten çok gelmek istediim bir yerdi. Ama imdiye kadar nasip olmad. çünkü Diyarbakr terör algsyla anld. Ama geldim gürdüm ki; gerçekten huzur kokan bir ehir, mükemmel bir havas var. Burada tarih akyor. dedi.

Kente frsat buldukça geleceini ifade eden eker, herkese Diyarbakr gezmelerini tavsiye etti. eker, Herkese sesleniyorum. Diyarbakr terör deil huzur kokan bir ehir. Buras dounun Parisi. Kente herkesin gelmesini istiyorum. çünkü geldiinizde göreceksiniz ki hayal ettiinizden daha büyük bir ehir. diye konutu.

Gönül rahatlyla gelmeli

Balkkesirden gelen Yasemin çalkan, ailesinin bu gezi için önceleri endie duyduunu ancak kentte huzuru hissettiini belirtti. Operasyonlar sayesinde huzurun tesis edildiini dile getiren çalkan, herkesin kenti gönül rahatlyla ziyaret edebileceini aktard.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi örencisi Esma Yolda, Diyarbakr çok beendiini söyledi. Surda yaanan terör saldrlarn anmsatan Yolda, huzurun tesisi için asker ve polislerin ehit olduunu vurgulad.

O dönemde dualaryla operasyona destek vermeye çaltklarn anlatan Yolda, tarihle iç içe olan Diyarbakrn mutlaka görülmesi gerektiini tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git