Huzuru birlikte inşa ediyoruz!

Çavuşoğlu, "Artık sizin paralarınız, Diyarbakırlı kardeşlerimizin vergileri, 80 milyonun vergileri teröristlere gitmiyor. Diyarbakırlılara ve milletimize hizmet olarak gidiyor. Aynı hizmetleri Afrin'e gidip oradaki kardeşlerimize de vereceğiz" dedi.

Haberler 02.04.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün günübirlik Diyarbakra çkarma yapan Dileri Bakan Mevlüt çavuolu youn bir mesai yaad. Vali Hasan Basri Güzelolunu tarihi çkaledeki makamnda ziyaret eden çavuolu ilk olarak burada, Diyarbakrla ilgili tespitlerde bulundu. Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensario ve Ebübekir Baln elik ettii Bakan çavuolu, Diyarbakrda alnan tedbirler sayesinde yöre halknn huzur içinde yaadn belirterek, Diyarbakrn huzur ve güven bakmndan Türkiyenin dier ehirlerinden hiçbir fark yoktur. Diyarbakr, çok önem verdiimiz bir ehirdir. Diyarbakr hizmetin en önemlisini hak ediyor, huzur ve bar da herkesten fazla hak ediyor diye konutu.

çavuolu, ABD Bakan Trumpn, YPGnin kontrol ettii alanlarn yeniden inas için ayrlan bütçeyi dondurma kararn deerlendirdi. Trumpn kararn olumlu bulduklarn fakat geç kalnm karar olduunu belirten çavuolu, Esasen silah veya maddi yardm olsun, Suriyedeki halklara verilmesi gerekiyor. Bugün Suriyede yerinden edilmi 500 binden fazla Kürt var. Bunlarn büyük bir çounluu da YPG tarafndan sürgüne gönderilmi Kürtlerdir; ama sadece Kürtler deil, Araplar, Süryaniler, Türkmenler var. Yani sürgüne, zorla göçe gönderilen çok sayda insan var. Bu insanlarn geri dönmesine harcanmas lazm. u an DEAtan temizlenen bölgede insanlarn daha iyi artlarda yaamas için bu paralarn harcanmas lazm. te o zaman bölgeyi istikrara kavutururuz dedi.

NE DEDN BLMEYEN BR ÜLKE

Fransann, Suriyenin kuzeyine asker göndermesine ilikin iddialar deerlendiren çavuolu, öyle konutu: Fransa, bu söylemi yalanlad sonra 2- 3 defa düzeltme yapt. Ne dediini bilmeyen, ne yapacan bilmeyen bir ülkeyle kar karyayz

TEL RIFATTA FERYAT YÜKSELYOR

Suriyenin Tel Rfat ehrindeki son gelimelere ilikin çavuolu, bölgenin henüz alnmadn ama orada yaayanlardan feryatlarn yükseldiini söyledi.

BURADAK GENçLK YAKIP YIKAN DEL

Bakan çavuolu, valilik ziyaretinin ardndan AK Parti Diyarbakr Gençlik Kollar 5inci Olaan Kongresine katld. ehitlik Spor Kompleksinde yaplan kongrede konuan çavuolu, Diyarbakra 16 ylda 24 milyar liralk yatrm yapldn belirterek, Buradaki gençlik; yakp ykan, krp döken gençlik deildir. Buradaki gençler hendekler kazan, kendi hemerilerine hayat zehir eden gençler deildir. Eline sopa, molotof alan, kran, yakan, yamalayan gençler deil. Bu gençler ykmaz yakmaz, ancak inaa eder. Bizim dualarmz ortak, kblemiz birdir. Ülkemizi daha yükseklere çkarmak için bozan ykan, bakalarnn topraklarna göz diken bir ülke deil, çada, bar ve huzurla imar eden birletiren, insan haklarna saygl bir Türkiyeye hep birlikte yürüyoruz dedi.

PKKNIN ZULMÜNDEN YPGNN VAHETNDEN KARDELERMZ KURTARACAIZ

Ayrlk tohumlar ekmek isteyenlere frsat verilmeyeceini söyleyen çavuolu, Bakalarnn kayna hiçbir zaman binmeyeceiz. O kayk Diyarbakr gençlerine bu güne kadar korkudan, ölümden ve zulümden baka birey vermedi. Sizlerle birlikte kutsal bir davann peindeyiz. çalrken etnik ayrmclk, mezhepçilik, ideolojik ayrmclk yapmayacaz. Tüm vatandalarmz kucaklayacaz. Onlar baskdan, zulümden birlikte kurtacaz. diye konutu.

YPG VE PKK 30A YAKIN FARKLI KÜRT SYAS PARTY KAPATTI

Konumas sk sk Kahrolsun PKK ve çavuolu bizi Afrine götür sloganlar ile kesilen çavuolu, nallah birlikte Afrine gideceiz. Bugün PKK ve YPGye kar mücadele veriyoruz. PKK ve YPGye destek verenler kim? Türkiyenin ve slamn dostlar m, dümanlar m? Neden sadece YPG ve PKKya veriyorlar. Suriye topraklarnda YPG ve PKKnn sürgüne gönderdii 500 binden fazla Kürdün hakkn savunan var m? YPG, PKK Kürtlerin hakkn savunuyorsa, bu kadar Kürt kardeimizi Suriyeden zorla kaçrtarak, onlarn mallarn mülklerini elinden niye ald? PKK da slam düman, onlara destek verenler de slam dümandr. Avrupada PKKya destek verenler ayn zamanda slam dümandr. Sizler inançl ve muhafazakar olduunuz için sizlerin haklar onlarn umrunda deil. Ayn eyi Alevi kardelerimize de yapyorlar. nançl Alevileri sevmiyorlar. Alisiz, Ateist Alevi yaratmaya çalyorlar. Baz Avrupa ülkeleri de sadece onlara destek veriyor. dedi.

KÜRT ANNE EN GÜZEL CEVABI VERD

Konumasnda HDPyi de eletiren çavuolu, Bugün Türkiyede HDPnin içinde önemli yerlerde olan ve darda güya Kürtlerin haklarn savunmak için gönderdikleri ve imdi partiyi teslim ettikleri kiiler Kürt mü? Neden bu kiiler bu partide? çünkü ideoloji olarak Türk devletinin yaklmasndan, yklmasndan yanadrlar. O yüzden birlikteler. Diyarbakrdaki hizmetleri görüyorum. Artk Diyarbakrl kardelerimizin vergileri, 80 milyonun vergileri teröristlere gitmiyor. Diyarbakrllara ve milletimize hizmet olarak gidiyor. Ayn hizmetleri Afrindeki kardelerimize de vereceiz. Dün televizyonda izledim. Rudawdan bir muhabir Afrin de bir Kürt anaya yönlendirme yaparak soruyor. Türk askeri sizi rahatsz etti mi? Türk askeri sizi bombalad m? Türk askeri bask yapt m? Kürt ana da cevap veriyor. Evladm, bizden ayran istediler. Ben de onlara su gönderdim. Gelip rahatsz etmediler. Dalarn arkasndaki yerleri bombaladlar, bizi bombalamadlar. diyor. Muhabir srarla yönlendirici bir ekilde soruyor. En son diyor ki Kürt ana, Bu PKK dünyadan gittikten sonra her yere huzur gelecek. Benim yolum yok, elektriim yok. Sen bunlar niye sormuyorsun da hep bu Türk askerini soruyorsun diyor. te en güzel cevab oradaki Kürt ana veriyor. çünkü onlar PKKdan ve YPGden çok çektiler. Biz Suriyede bar için çalyoruz. Irakn yeniden inaas için çalyoruz. diye konutu.

BARZAN LE GÖRÜMESN AçIKLADI

Türkiyenin Irakta, Suriyede de Kürt kardelerine kar olmadn ifade eden çavuolu, aralarnda geçen ikili diyalou öyle anlatt:

Referanduma kar olduk. Neden kar olduumuzu Mesut Barzaniye çok güzel bir ekilde izah ettik. Mesut bey, Türkiyeyi ne olarak görüyorsunuz ? dedim. Türkiye bizim en güvendiimiz ülke, bize her zaman en büyük destei veren ülke, her zaman zor artlarda bize yardm yapan ülke ve u anda maalarmz ödeyemezken Türkiye bize mali yardm yapt dedi. Tamam güzel, o zaman güveniyor musun? Güveniyorum. Iraktaki Kürt kardelerimizin hakkysa derdin, varz ve destekliyoruz. Anayasal mevcut haklarnz savunuyoruz. Bunu Badattaki basn toplantsnda da söyledim. Fakat sen bu referandumda daha fazla hak elde edebileceini düünüyorsan, elindeki mevcut de facto kullandn haklar da gidecek. Haberin olsun Mesut Bey. Mesut bey, sen masada daha güçlü olurum dersen referandumda korkarm ki masaya da oturamayacaksn. Mesut bey, Irakta Kürtleri birletireceini düünüyorsan yanl düünüyorsun, yanl yapyorsun. Ben de görütüm Kürt parti bakanlaryla. Kürtleri sen bölüyorsun. Bu referandumu yaparsan Irak, Hadi abi, dierleri ve PKKy senin üstüne salacaklar Mesut bey. Doru söylüyorsun, PKK birinci derecede benim dümanm. Buradaki Kürtlerin düman ve ikinci derecede de Türkiyenin dümandr Dedim ki, O zaman gel etme, yanla düme. Dedi ki; Ben bir tek Türkiye ne der ona bakarm. Ben Türkiyenin nasihatn dinlerim. Biz Badat ile diyalog halinde olalm. Sizlerle de iletiim halinde olalm. Seni arayacam. Mesut bey bir daha beni aramad. Ben ise Erbilde onun sarayna gittim. Bu samimi görümelerimi, düüncelerimi ve tespitlerimi Badattan sonra kendisiyle paylatm.

KUZEY IRAKTA KM KARLI çIKTI?

Peki ben imdi size soruyorum? Kim karl çkt? Oradaki Kürt kardelerimiz karl çkt m? Tüm tartmal topraklar elden gitti mi? Tartmal bölgelerdeki petrol kuyular elden gitti mi? Havaalan kontrolü KDPde, yani daha dorusu bölgesel yönetimdeydi. imdi yönetim Badata geçti mi? Gümrük kaplarnn kontrolü yine pemerge ve KBYdeydi. imdi onlarn kontolünden Badata geçti mi? Geçti. Referandum da iptal oldu. Ne faydas oldu? Peki Hadi abi ve dierleri saldrd m? Allahtan badi sorumlu davrand da durdurdu.

TALABANNN PARTS VE GORAN PKKYA YARDIM ETT

Bu dönemde PKKnn ehrin içine kadar indiini söyleyen çavuolu, Orada baz partiler PKKya yardm etti. Talabaninin partisi, Goran yardm etti. Ama darda baz ülkelerin tevii ve destei de oldu. Hep dardan birileri geliyor, kullanyor, alet olanlar bedelini ödüyor. Ama sadece onlar deil masum halk ödüyor. imdi diyor ki Mesut bey Valla baz ülkeler bize söz verdi. Onlar iki yüzlü davrand. Siz samimi davrandnz, biz sizi dinlemedik. Vallahi hatayd. Biz o dönemde bile Kürt kardelerimizin zarar görmesi için olumsuz adm attk m, kaplar kapatttk m? Sadece hava sahasn kapattk. çünkü Irak da bu bölgeye hava sahasn kapatmt. imdi hava sahasn açtk. Baz komu ülkeler bize Gelin kaplar kapatalm. Bunlar açlk içinde, sefalet içinde olsun da ders alsnlar. dediler. Biz dedik ki Biz bunu yapamayz. Oradaki Kürt kardelerimizin bir hatas yok. Yöneticilerin stratejik hatalarn Kürt kardelerimiz ödememeli. imdi herey normalleiyor Badat ve Erbil arasnda. Biz bunu istiyoruz. Bakalarnn gelip ahkam kesmesini, snrlar biçmesini istemiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git