İç savaşı planlamış

Darbeciler, Öcalan'ı öldürüp iç savaş çıkarmayı planladıkları ortaya çıktı.

Haberler 30.03.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriimi srasnda Diyarbakrda görev yapan Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 2 general ve 2 albaya yönelik soruturmay yürüten savc hazrlad iddianamede çarpc ayrntlara yer verdi. ddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün yaplanmasn anlatan savc, dosyann üphelileri olan 2nci Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Deniz Kartepe, Hava Kuvvetleri Komutanl Genel Sekreter Yardmcs Kurmay Albay Ali Durmu ve 2nci Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoann eylemlerini yazd.

ASKER HATTAN PKK LDERNE OPERASYON TALMATI

Hazrlanan iddianamede, Eskiehirde görevli Pilot Yüzba Yavuz stekin darbe teebbüsünden sonra verdii çarpc bir ifadeye de yer ald. fadesinde 12 Temmuz günü Hava Kuvvetleri Komutanl Genel Sekreterliinde görevli Albay Ali Durmuun askeri hattan telefonla kendisini aradn belirten stek, PKK terör örgütü liderine yönelik bir operasyon yaplacan, benim de birikimimden yararlanmak istediklerini söyledi dedi.

ESKEHRDEN DYARBAKIRA PLOT GETRTLD

üpheli Albay Ali Durmuun darbe planlamas dorultusunda Eskiehirde Pilot Yüzba Yavuz steki arayarak özel görev olduunu söyleyip, Diyarbakra çardn belirten savc, 15 Temmuz günü F-16lar gasp eden pilotlardan Yavuz stekin de bu istek dorultusunda kendi birliinden izin alarak Diyarbakra geldiini kaydetti. Albay Durmuun, 14 Temmuz günü akam saatlerinde tarifeli uçakla Diyarbakra geldiini ifade eden savc, üphelinin ayn gün saat 23.30 sralarnda 182nci Filo Komutan brahim Yozgatn odasnda sava uçaklarn gasp eden 3 pilot ile toplant yaptn vurgulad. Toplantda darbe giriimi ve gasp edilen sava uçaklarnn kalknn planlandn ifade eden savc, Albay Durmuun sonraki gün tarifeli uçakla Ankaraya döndüünü kaydetti.

ÖCALANI ÖLDÜREREK ç SAVA çIKARMA PLANI

Darbe giriiminde bulunan Fethullahç terör örgütünün mralda bulunan PKK eleba Abdullah Öcalan öldürerek, Türkiyede bir iç sava çkarlmasn planlad belirtilen iddianamede, planlamay yapt ileri sürülen Kurmay Albay Ali Durmuun bu konudaki ifadesi de yer ald. Savclk sorgusunda Öcalann öldürülmesi konusu sorulan Albay Durmu ifadesinde öyle dedi:

Yavuz steki geri hizmet uçuuna davet etmedim. Sadece Diyarbakrda olup olmadn sordum. PKK elebana yönelik bir operasyonla ilgili Yavuz steke bir beyanm olmad. Böyle birey zihnimden dahi geçmedi.

DARBENN HAVA KUVVETLER PLANLAYICISI CEZAEVNDE TEHDT ETM

Albay Ali Durmuun darbeye teebbüsün Hava Kuvvetleri ayann planlaycs olduunu ve bu amaçla Aknc Hava Üssünde bulunduunu belirten savc, gözaltna alnp Diyarbakra getirilen üphelinin burada tutuklandn kaydetti.

Darbe teebbüsü soruturmasnda tutuklanan ve daha sonra serbest braklan Yüzba Ali Osman Uzunun Albay Ali Durmuun normal görev yeri Eskiehirdir. Bu geli sebebinin normal olmadn düünüyorum. Benim tahminim bu kiinin geli sebebi yaplacak darbe giriimine ilikin bilgi verme amaçldr diye ifade verdiini belirten savc, Yüzba Uzunun cezaevinde Albay Ali Durmu tarafndan tehdit edildiini kaydetti.

Tahliye edildikten sonra 12 Ekim 2016 tarihinde savcla yeniden ifade veren Yüzba Uzunun Darbeye teebbüs olayyla ilgili 3 ay cezaevinde tutuklu kalp, tahliye oldum. Cezaevinde dosya üphelilerinden Ali Durmu ve Bülent Gürdoan ile ayn kouta kaldm. Ali Durmu cezaevinde bana Sen darbeyi engellemek için Babakanln emriyle uçtun. Ama bak imdi cezaevindesin. Bu hükümet devrilecek. Biz dar çkacaz ama sen yine cezaevinde olacaksn eklinde tehdit etti dediini belirten savc, Albay Ali Durmu ile Albay Bülent Gürdoann kendi aralarnda konumalarnda sürekli olarak hükümetin devrileceini ve kendilerinin çkacan söylediin ifade etti.

Ana Sayfaya Git