İcazet aldılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ilim tedrisatlarını tamamlayan 37 talebeye icazetleri verildi.

Haberler 30.09.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzyllardr Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde ilim ve irfan yuvalar olarak hizmet eden medreseler, günümüzde de bu ilevlerini hiç aksatmadan yerine getirmeye devam ediyor.

Bu medreselerden biri olan ve yaklak bir asrdr Mardin bölgesinde ilim tedrisat merkezi olarak hizmet veren Kzltepe ilçesindeki Seyda eyh Abdurrezzak Medresesinde ilim tahsilini tamamlayan 37 erkek talebeye düzenlenen merasimle icazetnameleri verildi.

Kzltepedeki Seyda Camiinde düzenlenen icazet törenine Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Mirolu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. brahim Özcoar, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, l Müftüsü smail çiçek, Kzltepe Kaymakam Hüseyin çam, lçe Müftüsü Mahsum Taç, çevre il ve ilçelerden yüzlerce davetli katld.

Kuran- Kerim tilaveti ile balayan program daha sonra yaplan konumalarla devam etti.

CAZET ALDILAR

Seyda eyh Abdurrezzak medresesi müderrislerinden Molla Muhammed Fatih Seydaoullar, törende yapt konumasnda, bugün her 3 ylda bir tekrarlanan ilmi icazet merasimi için toplandklarn hatrlatt.

Seydaoullar, 1938 ylndan beri medrese, günümüzde ise Kuran kursu statüsünde klasik ark usulü kaidesine göre eitim hizmetini aralksz vermekteyiz. Bir baba ve dede miras olarak srtmza yüklediimiz bu kutsi vazifeyi, onlarn bize iar ettii düstur üzere hakkyla idame ettirmeye çalyoruz. Allahtan temennimiz odur ki; bizleri bu hizmete layk ve muvaffak eylesin. dedi.

Bir dönem medresenin kapsna kilit ve mühür vurulduunu hatrlatan Seydaoullar, unlar söyledi:

DARBE VE BASKILAR

Geçmite özellikle darbe ve bask yönetimlerinin dönemleri saylan 1960l, 80li ve 90l yllar gibi o zorlu süreçlerde dahi medresemiz, onca bask ve yasaklara ramen istikametini saptrmadan saa sola meyletmeden srf rza-i ilahi istikametinde tedrisat faaliyetini sürdürmütür. Dini tedrisatn yasaklanmas sebebiyle 1990l yllarn bandan 2000li yllarn bana kadar medresemizin kapsna kilit ve mühür vurulmutur. Bu artlar altnda dahi ülkemizde faaliyet gösteren tek medreseyiz. Geçmiin her türlü zorluu ve karanlk dönemlerinde dahi bu eitim hizmetini sürdürmü ve öyle bir geçmiten geliyoruz.

Seyda eyh Abdurrezzak Medresesinin üstad eyh Selahaddin Seydaoullar Hocann icazet duasnn ardndan ilim tahsilini tamamlayan talebelere icazetleri verildi.

Ölen namaznn ardndan yüzlerce misafire öle yemei ikram edildikten sonra program sona erdi.

Ana Sayfaya Git