İçişleri Bakanı Soylu: İdari ve adli tahkikatlar başladı, gözaltı var

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili "Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var" dedi.

Haberler 15.09.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, Kocaelide tutuklu bulunan HDP E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tulukun annesinin cenaze töreninde yaanan gerginlikle ilgili Defin ileminin hemen akabinde gerçekleen bu olaylar, bizi üzmütür. Üzüldüümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da balad. lgili gözalt ilemleri de balamtr. Gözalt var dedi.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Ankarada katld Vatansever ehit Tümgeneral Aydoan Aydn Kampüsünün temel atma töreninin ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad. HDPli Tulukun özel izinle katld annesinin cenaze törenindeki gerginlie ilikin açklamalarda bulunan Bakan Soylu, unlar söyledi:

GÖZALTINA ALINAN VAR

Bu çkan olaylardan dolay son derece üzüntülüyüz. Biz terörle mücadele yapyoruz, doru. Terörle mücadeleyi kararllkla yapmaya da devam edeceiz; ama bizim terörle mücadele etmemizin ana nedeni tektir. Milletimizin ve ülkemizin birlii ve beraberliidir. Bunu sorgulatacak bir davran içerisinde biz olamayz. Ölümün olduu andan itibaren arkadalarmzn da giriimiyle birlikte cenazenin salkl ekilde defnedilebilmesi için bütün gayret yerine getirilmeye çalld. Defin ileminin hemen akabinde gerçekleen bu olaylar, bizi üzmütür. Sayn Cumhurbakanmzn bir ifadesi var. Bu, sloganik bir ifade deildir. Bu ifade, bizim temel felsefemizdir. Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ne demek; biz, bunlar biliyoruz. Tekrar üzüldüümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da balad. lgili gözalt ilemleri de balamtr. Gözalt var

Ana Sayfaya Git