Meydana gelen terör saldrsnn ardndan Adanaya gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, patlamann meydana geldii Valilik binasnda, Vali Mahmut Demirtala birlikte incelemelerde bulundu. Türk Bayraklaryla donatlan binann önünde konuan Soylu, terör örgütlerine kar operasyonlarn aralksz devam ettiini söyledi. Soylu, Özgürlüümüzü, bamszlmz, hürriyetimizi ve huzurumuzu katletmeye çalanlara, bunun için gayret gösterenlere, bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek destek olanlara buradan bir çarmz var. Bu ülkenin huzurunu bozamazsnz ve baaramazsnz. Hiç kimsenin endiesi olmasn. Güvenlik kuvvetlerimiz, bir yandan polisimiz, bir yandan jandarmamz, bir taraftan korucumuz, Türk Silahl Kuvvetlerimiz, Türkiyenin her noktasnn güvenli olabilmesi için youn bir gayret ortaya koymaktadrlar. Buradan unu ifade etmek istiyorum, terör ve iddet bizi hedeflerimizden ve Türkiyenin dengelerinden ayramayacaktr. Böyle bir frsat da bulamayacaktr. Bugün Güneydou dahil olmak üzere ülkemizde jandarmamzla, polisimizle, askerimizle operasyonlarmz devam etmektedir diye konutu.
KANLARI YERDE KALMAYACAK
Adanada güvenlik kuvvetlerinin Valilikteki patlamann ardndan baarl bir operasyon gerçekletirdiini belirten Soylu sözlerini öyle sürdürdü:
Adanadaki bu olayla ilgilide güvenlik kuvvetlerimiz dün yine baarl bir operasyon gerçekletirmilerdir. Ama inanyorum ki çok yakn zamanda her noktada her zaman olduu gibi, faillerin geri kalan bölümü hem de bu olayn bütün ayrntlarn kamuoyu ile çok yakn zaman içinde paylaacaklar. unu söyleyeyim 2 insanmz kaybettik, ehit oldular. Bu 2 insanmzn kann yerde kalmayacan bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Burada milletimizin birliini, milletimizin beraberliini ülkemizin bölünmez bütünlüünün kararl, teröre kar olan o birletirici anlay, ayn istikamette devam edecektir. Karanln en koyu olduu nokta aslnda aydnla en yakn olan noktadr. Bunlar beceremediler ama biz baaracamz ve becereceimizi bütün dünyaya göstereceiz.
Süleyman Soylu, açklamann ardndan Adana Valiliine yaplan saldrda yaralananlar tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.