İçişleri Bakanı Soylu: Küçükçekmece'deki cinsel istismar olayının faili yakalandı

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan'da evinin önünde oynayan 5 yaşındaki M.E. cinsel istismara uğramıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, failin yakalandığını duyurdu.

Haberler 26.04.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, bir otelde düzenlenen, Öz Orman- Sendikas Genel Kurulunun ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Bir basn mensubunun, Küçükçekmecede çocua cinsel istismara ilikin sorusu üzerine Soylu, stanbulun Küçükçekmece ilçesinde cinsel istismara urayan 5 yandaki çocukla ilgili hem stanbul Valilii hem stanbul Emniyet Müdürlüünün faili yakalama konusunda çalma yaptklarn belirtti.

Bakan Soylu, Zannediyorum bu saatler içerisinde açklayacaklardr. lgili fail yakaland. çünkü yaklak bu olay olduktan hemen sonra baladlar. stanbul Valiliimiz bir açklama yapacaklar. Buraya girerken açklama yaplaca bilgisini aldm. çocuumuzun salk durumumun da iyi olduunu biliyoruz. diye konutu.

Ciddi bir bilgi kirlilii var

çocuun babasyla telefonda görütüünü ve geçmi olsun dileklerini ilettiini ifade eden Soylu, lgili failin yakaland bilgisi bende var. Bu tip meselelere yönelik hem tavrmz hem mücadelemiz bugüne kadar olduu gibi bugünden sonra da devam edecektir. ifadelerini kulland.

Soylu, olayn medeniyete ve toplumsal ahlaka uygun olmadn, ancak toplumun knad böyle durumlarla kar karya kalnabildiini, bunlarla ilgili de gerekenin yapldn söyledi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yaplan saldryla ilgili bir soru üzerine Soylu, olayn tüm Türkiyenin gözü önünde cereyan ettiini hatrlatt.

Cinsel istismar vakasnda olduu gibi bu vakada da ciddi bilgi kirliliiyle kar karya kalndn kaydeden Soylu, saldrya ilikin gerekli açklamann yapldn, bunun üzerine bir yalan rüzgar olduunu sözlerine ekledi.

KÜçÜKçEKMECEDE YAKALANDI

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan açklanan üpheli, stanbul Asayi ube Müdürlüü ve Küçükçekmece lçe Emniyet Müdürlüünün ortak çalmasyla Küçükçekmecede yakaland. 18 yandaki Pakistan uyruklu M.V.nin sorgusu sürüyor.

ÜPHELY MADUR çOCUK TEHS ETT

Soruturma çerçevesinde güvenlik kamera görüntülerini inceleyen emniyet güçleri cinsel istismar olayn gerçekletirdii iddia edilen bir ahs dün akam evinde gözaltna ald. üpheliyi madur çocuk ve olaya ahit olan dier bir çocuk da tehis etti.

BAKAKLIKTAN AçIKLAMA

stanbul Küçükçekmecede 5 yandaki çocuumuzun istismara uradna ilikin haberlerin hemen ardndan, çocuumuzun ve ailemizin durumunu yakinen takip etmeye baladk.

Millet olarak hepimizi derinden yaralayan hadise ile ilgili bir klinik psikoloumuzu, bir psikoloumuzu, bir de sosyal hizmet uzmanmz görevlendirdik.

3 görevlimiz de uanda ailemizin yannda. Klinik psikoloumuz da 24 saat çocuumuzun ve ailemizin yannda kalacak.

Uzman ekibimiz bu sürecin atlatlmas için çocuumuza ve ailemize gerekli destekleri salayacak.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl olarak, ilk günden bu zamana kadar anlk olarak çocuumuzun tedavi sürecini ve rehabilitasyonunu takip ediyoruz.

Bakanlk olarak davaya müdahil olacaz

Failin en ar cezay almas için adli süreci yakinen takip edecek ve açlan tüm davalara müdahil olacaz.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl olarak, iddet ve istismara kar sfr tolerans ilkesiyle mücadele etmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git