İçişleri Bakanlığı, kayyumu Kürtçe savundu!

İçişleri Bakanlığı, 3 büyük şehir belediyesinde başkanları görevden alarak kayyum atamasını Kürtçe savundu. Bakanlık, yaptığı Türkçe açıklamanın ardından Kürtçe açıklamayı da internet sitesine yükledi.

Haberler 23.08.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl pazartesi günü Diyarbakr, Mardin ve Vana kayym atamasnn ardndan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Mardin Büyükehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükehir Belediyesine de Van Valisi Mehmet Emin Bilmezin bakan vekili olarak görevlendirildiklerini açklamt. Bakanlktan yaplan açklamada, Mzrakl, Türk ve Ertann terör örgütleriyle iltisak-irtibat olduu, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunduu belirtilmiti.

Açklamada üç belediye bakannn, haklarndaki adli/idari soruturma/kovuturmalarn selameti için Anayasann 127. maddesiyle 5393 Sayl Belediye Kanununun 47. maddesi uyarnca geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklatrldklar kaydedilmiti. Ayrca ayn kanunun 45. maddesi uyarnca üç ismin yerlerine belediye bakan vekillerinin görevlendirildii kaydedildi. Yaplan Türkçe açklamann ardndan, çileri Bakanl kayym açklamasn Kürtçe olarak çileri Bakanlnn sitesine yükledi.

Ana Sayfaya Git