İçişleri Bakanlığı raporunda Roboski Katliamı tespiti

CHP’li Levent Gök, Roboski Katliamı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişlerce hazırlanan raporda, öldürülen 34 yurttaş ile ilgili “terör örgütü mensubu olduğuna dair spesifik bilgi bulunmamaktadır” tespitinin yapıldığını belirterek, Soylu’ya rapor ile ilgili bir soruşturma izni verip vermeyeceğini sordu.

Haberler 28.11.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüülen çileri Bakanl bütçesinde, rnakn Uludere ilçesinde Roboski köyünde Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) bombardman sonucu 34 yurttan yaamn yitirdii Roboski Katliamn gündeme getirdi.

Gök, çileri Bakan Süleyman Soyluya Milli Savunma Bakan Hulusi Akara konuyla ilgili sorular sorduunu ancak Akarn kovuturmaya yer olmad yönünde herkesin bildii bir cümlelik yant verdiini hatrlatarak, Bir ay sonra dokuzuncu yl dolacak olan Uludere olaynda öldürülen 34 yurttamzn ve yaralanan 4 yurttamzn adalet araylar hl devam ediyor dedi.

çLER BAKANLII RAPORU

Roboski Katliam ile ilgili çileri Bakanl bünyesinde mülkiye müfettilerinin olay aratrmak üzere bir rapor hazrladn dile getiren Gök, raporla ilgili O raporda Tespit edilen grubun terör örgütü yani vurulan kiilerin- mensubu olduuna dair spesifik bilgi bulunmamaktadr diyor mülkiye müfettilerinin raporunda. Yine, grubun kaçakç olarak deerlendirilmemesinin hatal olduunu ve Top atlarna ramen, grubun snra doru ilerlemesi bölücü terör örgütü tavr deildir. gibi çok önemli tespitleri içeren bir mülkiye müfettileri raporu Bakanla sunuldu. imdi, bu rapor bir aratrma raporu, ön inceleme raporu. Bunun sonuç dourmas için sizin bu raporun bir soruturma izni raporuna dönümesine onay vermeniz gerekiyor ifadelerini kulland.

ÜST DÜZEY MT YETKLS KM?

Gök, Soyluya u sorular yöneltti: Sayn Bakan, gelinen bu aamada vicdannzla ba baa kalarak ön inceleme raporuna yani sonuç dourmayan bu rapora kar sonuç dourmas adna bir soruturma izni vermeyi uygun bulur musunuz ve verecek misiniz? kinci sorum da: O zamanki çileri Bakan Sayn dris Naim ahin ki Mill Güvenlik Kurulu toplantsnda vard- bu olaydan üç yl sonra bir açklama yapt. Snrdan geçmekte olduu farz edilen terör örgütü mensubu Bahoz Erdaln ya da Fehman Hüseyinin vurulacana dair inançla bu olay yaplmt. Sayn dris Naim ahin unu ifade etti: O anda üst düzey MT görevlisi tarafndan Türk Silahl Kuvvetleri telefonla aranarak Bahoz Erdaln hudut hattn geçmekte olduu bildirilmitir dedi ve bu olay oldu Sayn Bakan. imdi, dris Naim ahinin, o günkü çileri Bakannn söyledii bu sözden yola çkarak söylüyorum: Bu üst düzey MT yetkilisi kimdir? Bu MT yetkilisi hakknda herhangi bir ilem yaplm mdr?

Ana Sayfaya Git