İçişleri Bakanlığı'nda 72 sözleşmeli bilişim personeli alınacak

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığında çalıştırılmak üzere sözleşmeli bilişim personeli alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 16.09.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüünde 15, Bilgi lem Daire Bakanlnda ise 57 personel istihdam edilecek.

Adaylarn, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48inci maddesinde belirtilen artlar tamalar, fakültelerin dört yllk bilgisayar mühendislii, yazlm mühendislii, elektrik mühendislii, elektronik mühendislii, elektrik-elektronik mühendislii ve endüstri mühendislii bölümlerinden ya da bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca kabul edilmi yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmalar gerekiyor.

Yazlm, yazlm tasarm ve gelitirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli a sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavan iki katn geçmeyecekler için en az üç yllk, dierleri için en az be yllk mesleki tecrübeye sahip bulunmalar, bilgisayar çevre birimlerinin donanm ve kurulan a yönetimi güvenlii hakknda bilgi sahibi olmalar kaydyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiini belgelemeleri, erkek adaylar için muvazzaf askerlik çana gelmemi veya askerlik çana gelmi ise muvazzaf askerlik hizmetini yapm veya muaf veya ertelenmi ya da yedek snfa geçirilmi olmalar da bavuru koullar arasnda yer alyor.

Bavurular e-Devlet araclyla kabul edilecek

Bavurular, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüüne ait alm için 16-24 Ekim, Bilgi lem Dairesi Bakanlna ait alm için 1-9 Ekim tarihlerinde e-Devlet üzerinden gerçekletirilecek.

Müracaatta istenen belgeler arasndaki 2017-2018 KPSS P3 snav sonuç belgesini ibraz etmeyenlerin puan 70 olarak kabul edilecek.

Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüüne ait alm için yazl snav 11 Kasm, sözlü snav ise 26-30 Kasm tarihlerinde yaplacak.

Bilgi lem Dairesi Bakanlna ait alm için yazl snav 28 Ekim, sözlü snav da 12-16 Kasm tarihlerinde olacak.

Yazl snav sonucunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alan adaylar sözlü snava çarlacak. Yazl ve sözlü snavlarda baarl olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan alnmas zorunluluu bulunuyor.

Yazl ve sözlü snav sonuçlar www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr internet sitelerinde duyurulacak.

Ana Sayfaya Git