İdam cezası istediler!

30 Nisan günü kaldığı öğrenci yurduna giderken erkek arkadaşı O.K. tarafından yolu kesilerek 20 yerinden bıçaklanıp, öldürülen 18 yaşındaki Nurhayat Beytekin için yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşüne katılanlar 'İdam isteriz' sloganı attı.

Haberler 08.05.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte geçen ay erkek arkada O.K. tarafndan bçaklanarak öldürülen Nurhayat Beytekin için protesto gösterisi yapld. Eyleme katlan Nurhayatn ailesi ve arkadalar katil zanlsnn idamla cezalandrlmasn istedi. Nurhayatn öldürüldüü yerde düzenlenen eyleme Siirt Baro Bakan Nizam Dilek, Siirt Barosu avukatlar, Siirt Tabipler Odas Bakan Ekrem Bilek, CHP Siirt l Bakan Nevaf Bilek, baz sivil toplum örgütleri, Nurhayat Beytekin babas Dervi, annesi Naile Beytekin, vatandalar ve örenciler katld.

Nurhayatn öldürüldüü yerde basn açklamas yapan Siirt Barosu avukatlarndan Gülan Gök, Nurhayatn canice öldürülmesine sessiz kalmayacaklarn ve Baro olarak hukukin surecin takipçisi olacaklarn söyledi. Nurhayatn babas Dervi Beytekin ise aclarnn büyük olduunu, bu cinayetin baka insanlarn bana gelmemesini istediklerini belirterek, Kaderimizde bunu görmek vard. Bu acy biz yaadk bakalar yaamasn. Devletimizin bizim arkamzda olmasn ve o caniye gerekli cezay vermesini istiyoruz dedi.

DAM STEDLER

Nurhayatn öldürüldüü yerde eylem yapan yaklak 3 bin kii, genç kzn katil zanls O.K. için idam cezas istediklerini söyledi. Ellerinde döviz ve pankartlar ile eyleme katlan çok sayda kadn ise O katile ne kadar ceza verilirse verilsin, bizlerin içi rahat etmeyecek. Daha baharnda bir hayat yok eden o katilin idam edilmesi gerekir. Bizler devletimizden bunu istiyoruz dedi.

Yaplan basn açklamasnn ardndan toplananlar Nurhayatn öldürüldüü yere krmz karanfil brakarak olay protesto etti.

Ana Sayfaya Git