İdlib'e Rejim Saldırıları!

Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne düzenlenen hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetti, en az 30 sivil yaralandı.

Haberler 29.01.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yapt açklamada, Saldrlar, Rus ve Esed rejiminin uçaklar tarafndan dlibin güneydeki Serakib, Maarretinuman ve Kefrenbil ilçeleri ile Kefer Amin bölgesine düzenlendi. Saldrlarda 14 sivil öldü, en az 30 sivil yaraland. diye konutu.

Rusya ve Esed rejiminin dlib semalarndan ayrlmayan onlarca sava uça bulunduunu dile getiren Hac Yusuf, Bugün dlibin farkl bölgelerine 100den fazla hava saldrs düzenlediler. ifadelerini kulland.

SVLLER VURULDU

Sivil savunma ekiplerinin arama-kurtarma çalmalarnn devam ettiini anlatan Hac Yusuf, yarallarn bölgedeki salk merkezlerine götürüldüünü söyledi.

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi, son 1,5 aydan beri youn hava saldrlarna maruz kalyor.

Suriyenin kuzeyinde ve Türkiye snrndaki dlib ili, 4-5 Mays 2017deki Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti. Askeri muhalif ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusyann saldrlarna maruz kalyor.

Ana Sayfaya Git