İğrenç bir vaka!

16 yaşındaki kız çocuğu, ağabeyi ve eniştesinin istismarına uğradığını iddia etti. Ağabey tutuklu, enişte ise serbest.

Haberler 10.04.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 2 yldan bu yana aabeyinin cinsel istismarna urad için dayanamayp evden kaçan ve ablasnn evine snan kz çocuu F.M.ye (16), iddiaya göre burada da enitesi cinsel istismarda bulundu. Olay anlatt ablas tarafndan evden kovulan F.M., durumu telefonla babasna söyleyerek, polis merkezine gidip ikyetçi oldu. Kzn ikyeti üzerine gözaltna alnan enite E.U. (41) ifadesi alnp serbest braklrken, aabey K.M. (19) tutukland. Soruturma sonunda enite E.U. hakknda 8 yla, madurun aabeyi K.M. hakknda ise 27 yla kadar hapis istemiyle dava açld. 1 aylk yarglama sonunda ilk celsede tutuklanan ve daha sonra itiraz üzerine serbest braklan enite E.U. beraat ederken, aabey K.M.nin tutuklu yarglamas ise devam ediyor. Madur F.M. ise olaydan sonra devlet korumasna alnd.

Merkez Yeniehir ilçesinde yaayan kz çocuu F.M., 2017 ylnda ailesi ile anlaamadn söyleyerek, evini terk edip, eiyle imam nikhyla yaayan ablasnn yanna yerleti. ddiaya göre; 20 Kasm 2017de enitesinin cinsel istismarda bulunduu F.M., olay anlatt ablas tarafndan evden kovuldu. Gece yars sokakta kalan madur, babasn arayp, bandan geçenleri anlatt. Saat 05.00e kadar bir parkta bekleyen F.M., daha sonra polis merkezine giderek, enitesinin kendisine cinsel istismarda bulunduunu söyledi. F.M., ayrca, enitesinin kendisini baka erkeklerle para karl cinsel birliktelie zorladn, dövüp parasn aldn ve olay anlatt ablas tarafndan evden kovulduunu söyledi.

Olaydan bir gün sonra yeniden ifadesi alnan F.M., 2 yldan bu yana öz aabeyinin de kendisine cinsel istismarda bulunduu ve dayanamayp evden kaçtn, gittii ablasnn evinde de enitesinin cinsel istismarda bulunduunu söyledi. F.M., ilk ifadesi srasnda anne ve babas yannda olduu için aabeyinden söz etmediini anlatt. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca koruma altna alnan madurun ifadesi üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, kzn aabeyi K.M. ve enitesi E.U. gözaltna alnd. fadelerinde suçmalar reddeden üphelilerden enite E.U. serbest braklrken, aabey K.M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruturmalar yürüten savclk tarafndan ilk olarak madurun enitesi E.U. hakknda çocuun cinsel istismar suçundan 8 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. Madurun enitesini suçlamas için bir neden bulunmad ve taraflarn arasnda istismar iddias dnda madurun sabaha kar tek bana evi terk etmesini gerektirecek bir anlamazlk bulunmad belirtilen iddianamede, üpheli hakknda zincirleme suç hükümlerinin uygulanmas istendi.

KADIN HKMLERN KARARI LE TUTUKLANDI, 2NC CELSE BERAAT ETT

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank E.U.nun yarglanmasna 20 ubat günü Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalayn da müdahil olduu davann ilk celsesinde maduru dinleyen mahkeme heyeti, genel ahlak ve madurun menfaati gözetilerek yarglamann kapal yaplmasna karar verdi. Durumann sonunda E.U. hakknda kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunduunu belirten mahkeme heyeti, sann tutuklanmasna karar verdi. ki kadn hkimin tutuklama yönündeki kararna muhalefet erhi koyan mahkeme bakan, sann davete icabet ederek durumaya katlmas, karartlmas ihtimali bulunan bir delil bulunmamas nedeniyle tutuklanmaya ilikin görüe katlmadn bildirdi. Sank E.U., avukatnn üst mahkemeye yapt itiraz üzerine 28 ubat günü adli kontrol artyla serbest brakld. Davann 15 Mart günü görülen 2nci celsesinde esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sann, evinde misafir olarak kalan madura sarkntlk düzeyinde cinsel saldrda bulunduunu belirterek, E.U.nun cezalandrlmasn istedi. Mahkeme heyeti ise E.U.nun beraatine hükmetti.

ANNE VE BABASINA DA ANLATMI

Madurun aabeyi K.M. hakkndaki soruturmay 25 Aralk 2017 günü tamamlayan savclk, üphelinin çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kasten yaralama suçlarndan 27 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. Madur F.M., iddianameye yansyan ifadesinde, üphelinin 2 yldr kendisine cinsel istismarda bulunduunu ve durumu anne ve babasna da anlattn söyledi. Adli Tp raporuna göre madurun vücudunda, iddialaryla uyumlu çok sayda yaraya rastland belirtilen iddianamede, Taraflarn çok kalabalk bir aile olmas (12 karde) dolaysyla madure ve üphelinin evde yalnz kalma ihtimallerinin düük olmas, madurenin olaylar anlattn beyan ettii kendi ve anne babasnn olaylar dorulamamas ve üphelinin eylemlerini ikyet etmek için birçok frsat olmasna ramen ikyetini darp edildikten sonra dile getirmesi, üpheli lehine deliller olarak deerlendirilse de kamu davas açmak için yeterli üpheye ulalmtr denildi.

BABASI ÜZÜLDÜÜ çN KYETTEN VAZGEçT

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank K.M.nin yarglanmasna da 20 ubat günü Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumada ifadesi alnan sank K.M., suçlamalar kabul etmediini belirterek, beraatini talep etti. Yarglama öncesinde mahkemeye dilekçe vererek, anlattklarnn doru olduunu, ancak kalp rahatszl olan babasnn üzülmemesi için ikyetinden vazgeçtiini belirten madur F.M.nin de durumada ifadesi alnd. Madurun ifadesinin alnmas srasnda avukatnn talebi ile duruma kapal celse olarak yapld. Madurun ifadesinin alnmasnn ardndan açk yarglamaya devam edilen durumada görüünü açklayan savc, sann tutukluluk halinin devamn talep etti.

SAVCI: ALESNE ANLATMASINA RAMEN KMSE NANMADI

Davann son celsesinde esas hakkndaki görüünü açklayan savc, madurun 13 yandan 16 yanda kadar aabeyinin cinsel istismarna maruz kaldn belirterek, F.M.nin bu durumu anne ve babasna anlatmasna ramen, kimsenin kendisine inanmadn söylediini kaydetti. F.M.nin aabeyine iftira atmasn gerektirecek bir durumun olmadn belirten savc, madurun samimi ifadeleri ve ikyetinden vazgeçmesine ramen sann eylemlerini gerçekletirdii iddiasnda srarl oluuna dikkat çekerek, sann cezalandrlmasn istedi.

Sank avukatna savunma hazrlamak üzere süre veren mahkeme heyeti, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git