İğrençliğin böylesi!

DİYARBAKIR'ın, Kulp İlçesi'nde olay tarihinde 14 yaşında olan zihinsel engelli kız çocuğu F.B.'ye 10 ayda bir çok kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 10 sanık hakkında, 44.5'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 19.01.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR,Kulp lçesinde bir cinsel istismar olayn aratran Cumhuriyet Savcs, bugün 16 yanda olan zihinsel engelli F.B.ye 2014 yl Haziran ayndan 2015 yl Mart ayna kadar ilçede esnaflk yapan çok sayda kiinin, cinsel istismarda bulunduunu tespit etti. Koruma altna alnan F.B., çocuk zlem Merkezinde psikolog eliinde verdii ifadede, inaatç, kasap, krtasiyeci, kuaför gibi meslek gruplarndan 10 kiinin, 10 ay boyunca 100den fazla kez kendisine tecavüz ettiini söyledi. Bunun üzerine operasyon balatan savclk, kimlikleri tespit edilen yalar 21-34 arasnda deien üpheliler S.E., E.., R.E., A.K., H.ç., S.A., M.S., M.Y., B.B. ve Y.A.y gözaltna ald. lemlerinin ardndan sevk edildikleri savclkta suçlamalar reddeden 10 üpheli, daha sonra çkarldklar Sulh Ceza Hakimliince tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

SAVCI: çOK SAYIDA AHSIN CNSEL STSMARINA MARUZ KALDI

Olayla ilgili soruturmay geçtiimiz Ekim aynda tamamlayan savclk, 10 üphelinin çocuun nitelikli cinsel istismar ve Cinsel amaçl çocuu hürriyettinden yoksun klma suçlarndan 44.5ar yla kadar hapis ile cezalandrlmasn istedi. Hazrlanan iddianamede, madur F.B.nin çok sayda kiinin cinsel istismarna uradnn tespit edildii belirtildi.

Zihinsel engelli madurun babasnn 13 Haziran 2014 tarihinde vefat ettiini kaydeden savc, istedii zaman eve girip çkmaya balayan F.B.nin bu durumunu frsat bilen üphelilerin cinsel istismar eyleminde bulunduklarn ve bu eylemlerin soruturmann balad 1 Nisan 2015 tarihine kadar sürdüünü ifade etti. Madurun 10 ay boyunca yüzden fazla kez tecavüze urad belirtilen iddianamede, üphelilerin genellikle ilçede esnaflk yapt belirtildi. lk olarak üpheli E..nin maduru evine çararak tecavüz ettiini belirten savc, ayn üphelinin daha sonra da 5 kez eylemini tekrarladn kaydetti. üphelilerin maduru genellikle zorla arabaya bindirip tenha bir yere götürdüü, kendi evlerine götürdüü, evlerin damna çkardn kaydeden savc, cinsel istismar eylemlerinin bu ekilde gerçekletiini kaydetti. Savc, sanklardan H.ç.nin, maduru rehabilitasyon merkezinden çkt srada zorla arabaya bindirerek tecavüz ettiini vurgulad.

CNSEL STSMARIN ZLER MUAYENEDE çIKTI

Diyarbakr çocuk zlem Merkezinde alnan ifade sürecinde madurun zeka yann gerçek yana uygun olmadnn tespit edildiini belirten savc, F.B.nin gerçek yandan daha düük bir zeka yana sahip olduunu kaydetti. Madurun saf ve çocuksu diye tabir edilen kiilerden, çabuk kandrlabilir biri olduunu vurgulayan savc, F.B.nin gerçei alglamada zorluk çektii, anlattklarnn gerçek olabilecei, çevredekiler tarafndan kandrlm olabileceini belirtti. Alnan rapora göre madurun yüzde 50 engelli olduunu belirten savc, psikiyatri kanaat raporuna göre madurun maruz kald cinsel istismar fiilinin hukuki anlam ve sonuçlarn alglama yeteneinin gelimediini kaydetti.

BARO VE HDNN KATILMA TALEB KABUL EDLD

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu 10 sann yarglanmasna Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann ilk durumasna tutuklu sanklar, madur avukatlar ve çok sayda kii katld. Durumada ifadeleri alnan tutuklu sanklarn tümü, madur ile cinsel ilikiye girmediklerini ve iftiraya uradklarn söyledi. Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi ve nsan Haklar Derneinin suçtan zarar görme ihtimaline karlk katlan sfat ile dosyaya katlmalarna karar verdi. Sanklarn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, eksiklerin tamamlanmas için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git