İhalaleri iptal edilecek

Dün yayınlanan KHK ile birlikte kayyım atanan belediyelerin yaptığı ihalelerin bazıları iptal edilebilecek.

Haberler 23.11.2016 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KCK - PKK veya FETÖ ba nedeniyle kayyum atanan belediyelerin daha önce yapt baz ihaleler, yüklenicilerin terörle irtibat olduunun anlalmas halinde dorudan iptal edilecek.

Aralarnda Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanlnn da bulunduu çok sayda belediyeye son üç ay içinde kayyum atamas yaplmt. Resmi gazetede yaymlanan 677 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile kayyum atanan belediyelerin daha önce yapt ihaleleri kazananlarn terörle balantsnn tespiti durumunda iptal edilmesi yetkisi getirildi.

KHKnn ptal edilecek ihaleler baln tayan 8. maddesi öyle:

KAYYUM BELEDYELERNN HALELER

(1) 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayl Belediye Kanununun 45 inci maddesinin ikinci fkrasna göre belediye bakan veya bakan vekili görevlendirilen belediyeler ve bunlarn bal kurulular ile sermayesinin %50sinden fazlas bu belediyelere ait ortaklklarda, 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayl Kamu hale Sözlemeleri Kanununa göre imzalanan her türlü mal veya hizmet almlar ile yapm ilerine ilikin sözlemelerdeki yüklenicilerin, terör örgütlerine iltisak veya bunlarla irtibat olduunun Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan bildirilmesi ya da imzalanan bu sözlemeler nedeniyle belediye menfaatinin önemli ölçüde ihlal edildiinin belirlenmesi halinde bu sözlemeler belediye bakan veya belediye bakan vekili tarafndan tek tarafl olarak resen feshedilir.

(2) Bu maddede belirtilen hallerde ayrca protesto çekmeye gerek kalmakszn kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir. haleyle ilgili olarak yüklenicilere herhangi bir ekilde ceza, tazminat ya da baka bir ad altnda ödeme yaplmaz.

Ana Sayfaya Git